ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τζίνα Χάσπελ: Ποια είναι η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της CIA με το σκοτεινό παρελθόν;

Τζίνα Χάσπελ: Ποια είναι η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της CIA με το σκοτεινό παρελθόν;

Η Τζινα Χάσπελ θα είναι η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της CIA και από την πρώτη στιγμή έχουν υπάρξει πάρα πολλές αντιδράσεις καθώς το βιογραφικό της μόνο… λευκό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Οι περισσότερες αντιδράσεις αφορούν την θητεία της στις μυστικές φυλακές της CIA στην Ταϊλάνδη ντο 2012. Είχε κατηγορηθεί για απάνθρωπα βασανιστήρια σε ανθρώπους που είχαν απαχθεί χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και χωρίς να έχουν δικαίωμα σε δίκη ή υπεράσπιση.

Επίσης διετέλεσε επιτελάρχης του Χοσέ Ροντρίγκεζ, που ήταν διοικητής της αντιτρομοκρατικής πτέρυγας της CIA. Στα απομνημονεύματά του, ο Ροντρίγκεζ είχε αποκαλύψει ότι η Χάσπελ είχε διατάξει την καταστροφή δεκάδων βιντεοταινιών, στις οποίες απεικονίζονταν τα βασανιστήρια στην μυστική φυλακή που διοικούσε, στην Ταϊλάνδη.

Το Ευρωπαϊκό κέντρο προστασίας Συνταγματικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει ζητήσει επανειλημμένα την δίωξή της για επίβλεψη βασανισμών.

Από την στιγμή που δεν βρέθηκε το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο δεν κατηγορήθηκε ποτέ. Σημειώνεται ότι η Χάσπελ δεν είναι ακόμα επικεφαλής της Κεντρικής Υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ, καθώς εκκρεμεί η επικύρωση του διορισμού από την αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου.

«Η Τζίνα Χάσπελ, η αναπληρώτρια διευθύντρια της CIA, επελέγη να αντικαταστήσει τον διευθυντή (Μάικ) Πομπέο και θα είναι η πρώτη διευθύντρια της CIA, ένα ιστορικό ορόσημο. Ο Μάικ (Πομπέο) και η Τζίνα (Χάσπελ) έχουν συνεργαστεί για πάνω από έναν χρόνο και έχουν αναπτύξει βαθύ, αμοιβαίο σεβασμό», ανέφερε ο Τραμπ σε δήλωσή του προς τη Washington Post, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η ίδια η Χάσπελ σε ανακοίνωσή της δήλωσε ενθουσιασμένη με την προαγωγή της.

«Ύστερα από 30 χρόνια ως αξιωματούχος στη CIA, ήταν τιμή μου που υπηρέτησα ως αναπληρώτρια διευθύντρια δίπλα στον Μάικ Πομπέο τον περασμένο χρόνο», ανέφερε η Χάσπελ, σύμφωνα με τη Washington Post.

«Είμαι ευγνώμων στον πρόεδρο Τραμπ για την ευκαιρία», δήλωσε η Χάσπελ, και εξέφρασε την ελπίδα να φανεί αντάξια «της εμπιστοσύνης του σε εμένα, να με επιλέξει για τη θέση της επόμενης διευθύντριας της CIA».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.