
Την εκτίμηση ότι το ΝΑΤΟ διαθέτει σημαντικά μεγαλύτερες στρατιωτικές δυνατότητες από τη Ρωσία διατύπωσε ο ανώτατος συμμαχικός διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Άλεξους Γκρίνκεβιτς, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Όπως ανέφερε, η Συμμαχία υπερέχει σε συγκεκριμένους τομείς στρατιωτικού εξοπλισμού, επισημαίνοντας ότι η Ρωσία δεν διαθέτει μαχητικά αεροσκάφη F-35, ενώ υποστήριξε ο αριθμός των σύγχρονων αντιτορπιλικών και υποβρυχίων της είναι σημαντικά μικρότερος σε σύγκριση με εκείνον των χωρών του ΝΑΤΟ.
Ο Γκρίνκεβιτς εκτίμησε επίσης ότι η Μόσχα δεν είναι πιθανό να επιλέξει μια γενικευμένη στρατιωτική επίθεση κατά της Ευρώπης, αλλά ενδέχεται να συνεχίσει να βασίζεται σε ενέργειες δολιοφθοράς και άλλες ασύμμετρες τακτικές.
Αναφερόμενος στην απόπειρα δολιοφθοράς στο αεροδρόμιο της Λειψίας/Χάλε, χαρακτήρισε το περιστατικό υπέρβαση μιας «κόκκινης γραμμής».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.