Γαλλία: Τέσσερις νεκροί από πυροβολισμούς εξτρεμιστή μουσουλμάνου σε σουπερμάρκετ – Νεκρός ο δράστης (upd)

Γαλλία: Τέσσερις νεκροί από πυροβολισμούς εξτρεμιστή μουσουλμάνου σε σουπερμάρκετ – Νεκρός ο δράστης (upd)

(Ανανέωση 15:57) «Εξουδετερώθηκε» ο 30χρονος Μαροκινός που σκότωσε τέσσερα άτομα σε σούπερ μάρκετ της πόλης Τρεμπ της Γαλλίας, όπου εισέβαλε σήμερα το πρωί φωνάζοντας «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και απειλώντας να σκοτώσει όποιον έβρισκε στο δρόμο του.

Σύμφωνα με το BFM TV, ο Μαροκινός άνδρας γύρω στα 30 που έσπειρε τον τρόμο στη μικρή πόλη της Νοτιοδυτικής Γαλλίας, πυροβολήθηκε από αστυνομικούς, με κάποια τοπικά ΜΜΕ να μεταδίδουν μάλιστα ότι είναι νεκρός.

Ανανέωση (14:30)

Ο δράστης, Μαροκινός γύρω στα 30, σύμφωνα με την Parisien, εισέβαλε οπλισμένος με μαχαίρια, όπλο και χειροβομβίδες στο σουπερμάρκετ και ακούστηκαν πυροβολισμοί. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο ένοπλος φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος(Αλαχού Ακμπάρ) , θα σας σκοτώσω όλους» και δήλωσε «στρατιώτης του ISIS».

Οι πληροφορίες αναφορικά με τα θύματα είναι συγκεχυμένες. Η εφημερίδα Le Figaro μεταδίδει ότι σκοτώθηκε ένας υπάλληλος του καταστήματος -ο κρεοπώλης σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ-, ενώ το Europe 1 αναφέρει ότι σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό υπάρχουν δύο νεκροί και περίπου δέκα τραυματίες

—————————————————————-

Ένοπλος τζιχαντιστής κρατά ομήρους μέσα σε σούπερ μάρκετ στα νότια της Γαλλίας, στην πόλη Καρκασσόν, ενώ πριν την ομηρία προηγήθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία και ήδη φέρεται να έχει σκοτωθεί ένας άνθρωπος

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα τοπικά μέσα οι αρχές αντιμετωπίζουν το περιστατικό ως πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα. Ο δράστης φέρεται να είναι τζιχαντιστής.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως ο ένοπλος οποίος φέρεται να έχει και χειροβομβίδες, φώναξε ο Αλλάχ είναι μεγάλος, ανέφερε ότι δηλώνει πίστη στο ISIS, ενώ έχει πιάσει αρκετούς ομήρους. Πληροφορίες της Depeche αναφέρουν ότι σκοτώθηκε ο κρεοπώλης του σουπερμάρκετ.

Υπάρχουν πληροφορίες και για έναν ελαφρύ τραυματισμό ενός αστυνομικού. Στο σημείο έχουν σπεύσει τουλάχιστον 50 αστυνομικοί και άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, τρία ελικόπτερα και πολλά ασθενοφόρα.

O πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ έκανε λόγο για «σοβαρή κατάσταση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.