Ιταλία: Δρακόντεια μέτρα στην Ρώμη ενόψει Πάσχα – Συλλήψεις 6 συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία

Ιταλία: Δρακόντεια μέτρα στην Ρώμη ενόψει Πάσχα – Συλλήψεις 6 συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία

Όπως μεταδίδει η DW τα μέτρα ασφαλείας στην Ιταλία και ιδίως στην Ρώμη είναι δρακόντεια την στιγμή που η ιταλική αστυνομία προχώρησε σε συνεχείς εφόδους, απελάσεις και έξι συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία.

Ο Ιταλός υπουργός Eσωτερικών Mάρκο Μιννίτι επιβεβαίωσε ότι η απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων δεν ήταν ποτέ τόσο σοβαρή όσο τώρα.

«Η απειλή κατά της χώρας μας ήταν, είναι και θα παραμείνει σοβαρή ακόμη για ένα κάποιο χρονικό διάστημα αλλά οι επιχειρήσεις αποδεικνύουν ότι υπάρχει μια εντυπωσιακή ικανότητα πρόληψης», δήλωσε ο Μιννίτι σε συνέντευξη στην δημόσια τηλεόραση της Rai.
Παράλληλα αποκάλυψε ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν πολλαπλασιαστεί τα απειλητικά μηνύματα των τζιχαντιστών στα οποία γίνεται αναφορά σε επιθέσεις κατά τις “αιώνιας πόλης”.

Αυστηρά μέτρα μέχρι και την Δευτέρα του Καθολικού Πάσχα

H ιταλική αστυνομία έχει προχωρήσει και σε συλλήψεις. Τις ημέρες αυτές έχουν κινητοποιηθεί χιλιάδες άνδρες της αστυνομίας, των καραμπινιέρων και των μυστικών υπηρεσιών.

Τα κύρια μέτρα ασφαλείας αφορούν την τελετή που αναπαριστάνει την Σταύρωση του Ιησού απόψε στο Κολοσσαίο στην οποία θα πάρουν μέρος ο Πάπας Φραγκίσκος και όπως πάντα χιλιάδες πιστοί. Και φυσικά την λειτουργία του καθολικού Πάσχα στον Άγιο Πέτρο, με την πλατεία έξω από την εκκλησία που θα είναι κατάμεστη.

Από σήμερα και μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα απαγορεύεται η είσοδος φορτηγών στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης.

Η φύλαξη όμως είναι αυξημένη και έξω από μεγάλα ξενοδοχεία, όπως και στα εμπορικά κέντρα. Ο στόχος είναι να ενισχυθεί η ασφάλεια των πολιτών χωρίς να δημιουργηθούν ουσιαστικά προβλήματα στις μετακινήσεις τους.

Η Ιταλία γνωρίζει καλά ότι είναι η μόνη μεγάλη χώρα που δεν έχει πληγεί από τους ισλαμιστές τρομοκράτες. Και προσπαθεί να προστατέψει όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται, όλους τους «ευαίσθητους στόχους της».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.