Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 43χρονος αρχιδιαιτητής, ο οποίος απολογήθηκε στη Θεσσαλονίκη για την υπόθεση της ΜΚΟ «Παιδική Χαρά».

Σε βάρος του επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ αντιμετωπίζει κατηγορίες για φερόμενη χειραγώγηση αγώνων τοπικού ποδοσφαίρου.

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έρευνας για τη ΜΚΟ, η οποία φέρεται να υπεξαιρούσε δωρεές που συγκεντρώνονταν για παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Κατά την απολογία του, ο 43χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή τόσο στη φερόμενη χειραγώγηση αγώνων όσο και στη δραστηριότητα της οργάνωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω της υπεράσπισής του υποστήριξε ότι δεν προκύπτει συμμετοχή του στις τηλεφωνικές συνομιλίες της δικογραφίας, ενώ δήλωσε άγνοια για τους λόγους που βρέθηκε στο επίκεντρο της έρευνας.

Αύριο απολογείται ο Κωνσταντίνος Φιρινίδης

Η ανακριτική διαδικασία συνεχίζεται την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, με την απολογία του 37χρονου ιδρυτή της ΜΚΟ, Κωνσταντίνου Φιρινίδη.

Σε βάρος του έχουν ασκηθεί διώξεις για απάτη, υπεξαίρεση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, δωροδοκία με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα και συμμετοχή σε συμμορία.

Υπενθυμίζεται ότι η 35χρονη πρώην σύντροφός του, η οποία απολογήθηκε την προηγούμενη ημέρα, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη.

Ελεύθεροι και άλλοι τρεις κατηγορούμενοι

Με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν επίσης ελεύθεροι ο 32χρονος αδελφός της 35χρονης, ένας 38χρονος διοικητικός παράγοντας ποδοσφαιρικής ομάδας και ένας 35χρονος διαιτητής. Οι δύο τελευταίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες που σχετίζονται με το σκέλος της φερόμενης χειραγώγησης αγώνων.

Οι ισχυρισμοί για τα χρήματα και τον τζόγο

Νέες πληροφορίες για την οικονομική διάσταση της υπόθεσης παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Live You». Σύμφωνα με όσα μετέφερε ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, ο 36χρονος που φέρεται να είχε κεντρικό ρόλο στη διαχείριση της οργάνωσης είχε χάσει περίπου 650.000 ευρώ από τον τζόγο μέσα σε έξι χρόνια.

Η υπεράσπιση αμφισβητεί το συνολικό ύψος των χρημάτων που φέρονται να υπεξαιρέθηκαν, ενώ στο ρεπορτάζ έγιναν αναφορές και σε τραπεζικό λογαριασμό στο Λουξεμβούργο, με ποσό που διορθώθηκε από 600.000 σε 300.000 ευρώ.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram