ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

M. Πομπέο: «Αυθεντικές και πειστικές οι πληροφορίες Νετανιάχου για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν»

M. Πομπέο: «Αυθεντικές και πειστικές οι πληροφορίες Νετανιάχου για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν»

Αυθεντικά και πειστικά χαρακτήρισε ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο, τα στοιχεία που παρουσίασε τη Δευτέρα (30/04) ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Μάλιστα, όπως ανέφερε, αρκετά από αυτά τα στοιχεία δεν ήταν γνωστά μέχρι χθες.

Ο νέος επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ συναντήθηκε την Κυριακή με τον ισραηλινό πρωθυπουργό και ενημερώθηκε για τα στοιχεία αυτά, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον Νετανιάχου ενώ ο Πομπέο επέστρεφε στην Ουάσινγκτον.

«Γνωρίζω πως υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι λένε ότι αυτά τα έγγραφα δεν είναι αυθεντικά. Μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι αυτά τα έγγραφα είναι αληθινά, είναι αυθεντικά», δήλωσε ο Πομπέο σε δημοσιογράφους επί του αεροσκάφους με το οποίο επέστρεφε στην Ουάσινγκτον.

«Ήμουν ενήμερος για αυτό το υλικό εδώ και κάποιον καιρό και πράγματι συζητήσαμε για αυτά χθες, όταν συναντηθήκαμε», εξήγησε ο ίδιος.

Ο Νετανιάχου υποστήριξε τη Δευτέρα ότι το Ισραήλ έχει στη διάθεσή του νέες, «αδιάσειστες αποδείξεις» για το μυστικό σχέδιο που η Τεχεράνη θα μπορούσε να ενεργοποιήσει ανά πάσα στιγμή για να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Ερωτηθείς εάν οι ΗΠΑ ήταν ενήμερες εδώ και χρόνια για την ύπαρξη του προγράμματος, που φέρεται να ονομάζεται «Άμαντ», ο Πομπέο απάντησε: «Αυτό είναι εν μέρει αληθές. Η ύπαρξη του προγράμματος Άμαντ τερματίστηκε περί τον Δεκέμβριο του 2003, τον Ιανουάριο του 2004» και θα ήταν «ακριβές εάν λέγαμε ότι ήμασταν ενήμεροι εδώ και κάποιο καιρό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αλλά υπάρχουν χιλιάδες νέα έγγραφα και νέες πληροφορίες. Είμαστε ακόμη στη διαδικασία της ανάλυσής τους, υπάρχει ακόμη πολύ έργο να γίνει για να αποτιμηθεί η εμβέλεια και το μέγεθος» του ιρανικού προγράμματος, πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.