ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Παραλίγο σύγκρουση στην Α.Μεσόγειο της Ομάδας Μάχης του USS Harry Truman (CVN 75) με ρωσικό στολίσκο (βίντεο)

Παραλίγο σύγκρουση στην Α.Μεσόγειο της Ομάδας Μάχης του USS Harry Truman (CVN 75) με ρωσικό στολίσκο (βίντεο)

Παραλίγο θαλάσσια σύγκρουση με ανεξέλεγκτες επιπτώσεις στην παγκόσμια ειρήνη αποκαλύπτεται ότι είχαμε χθες στην Ανατολική Μεσόγειο όταν παραλίγο να συγκρουστούν σκάφη της ομάδας μάχης του αμερικανικό αεροπλανοφόρου USS Harry Truman (CVN 75) με στολίσκο ρωσικών σκαφών επιφανείας επικεφαλής των οποίων ήταν η ρωσική φρεγάτα Yaroslav Mudry, κλάσης Neustrashimy, εξοπλισμένη με οκτώ βλήματα κατά σκαφών επιφανείας Switchblade ακτίνας δράσης 130 χλμ., μεταξύ άλλων.

Όπως ανέφερε το βρετανικό δίκτυο ITV, η ομάδα μάχης του USS Harry Truman, προσπάθησε να «πιέσει» τα ρωσικά πλοία που παρακολουθούσαν το Battle Group, καθώς εκτελούσε σειρά ασκήσεων με υποβρύχια που το συνόδευαν και ήθελαν να απομακρύνουν τα τρία ρωσικά πλοία που κατέγραφαν την άσκηση.

Τα ρωσικά σκάφη, παρά το γεγονός ότι υπολείπονται συντριπτικά της ισχύος της Ομάδας Μάχης του USS Harry Truman εξακολουθούσαν να το παρακολουθούν από μικρή απόσταση, με αποτέλεσμα να σηκωθούν μαχητικά F/A-18E/F από το USS Harry Truman και να πραγματοποιήσουν διελεύσεις σχετικά κοντά από την Yaroslav Mudry.

Η αντιπαράθεση έληξε όταν τα ρωσικά σκάφη αποχώρησαν, ενώ δύο «άγνωστα» υποβρύχια ίχνη, επίσης αποχώρησαν…

Δείτε το μεταδίδει το βρετανικό ΙΤV ( προφανώς ο τίτλος «το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι» οφείλεται στην συντριπτική διαφορά ισχύος των δύο ναυτικών ομάδων).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=Z8iRD518BgU

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.