ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Παγιδευμένα παιδιά σε σπήλαιο της Ταϊλάνδης: Φόβοι για τραγωδία μοναδική στα χρονικά (upd)

Παγιδευμένα παιδιά σε σπήλαιο της Ταϊλάνδης: Φόβοι για τραγωδία μοναδική στα χρονικά (upd)

(Ανανέωση – Αρχικό κείμενο 10:30):

Ήδη έχουμε το πρώτο θύμα έναν άνδρα των Υποβρύχιων Καταστροφών της Ταϊλάνδης ο οποίος πέθανε από έλλειψη οξυγόνου.

Δραματική αλλαγή των δεδομένων σημειώνεται εντός του σπηλαίου όπου επί 13 μέρες βρίσκονται εγκλωβισμένα 12 αγόρια με τον νεαρό προπονητή τους.

Το επίπεδο του οξυγόνου έχει πέσει στο 15% από 21% που είναι το φυσιολογικό, ενώ ο θάνατος του Ταϊλανδού δύτη από ασφυξία αναγκάζει τις αρχές να προειδοποιούν πλέον ότι ο χρόνος που απομένει για τη διάσωση είναι «περιορισμένος».

Μέχρι στιγμής ο μεγαλύτερος εχθρός των ομάδων διάσωσης ήταν οι κακές καιρικές συνθήκες που αναμένονται το Σαββατοκύριακο.

Οι διασώστες και ειδικά συνεργεία είχαν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου μήπως καταφέρουν να ελευθερώσουν τα παιδιά προτού βρέξει και το σπήλαιο πλημμυρίσει εκ νέου.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, άδειαζαν με ειδικούς σωλήνες το σπήλαιο από τα νερά. Έως χθες, υπήρχε η συγκρατημένη αισιοδοξία ότι ίσως τα παιδιά καταφέρουν να βγουν σχεδόν περπατώντας, χωρίς καταδυτικές στολές, δεδομένου ότι κανένα δεν ξέρει κολύμπι.

Τα δεδομένα άλλαξε άρδην ο θάνατος του 38χρονου Ταϊλανδού δύτη, του Σαμάν Γκουνάν, ο οποίος πέθανε από έλλειψη οξυγόνου αφού ολοκλήρωσε την αποστολή του να τοποθετήσει φιάλες οξυγόνου κατά μήκος μιας πιθανής οδού διαφυγής.

«Αρχικά πιστεύαμε ότι τα παιδιά θα είναι ασφαλή μέσα στο σπήλαιο για ένα διάστημα, όμως οι συνθήκες έχουν αλλάξει. Έχουμε περιορισμένο χρόνο. Δεν μπορούμε πλέον να περιμένουμε προκειμένου να είναι όλες οι συνθήκες πρόσφορες, διότι οι περιστάσεις μας πιέζουν», ανακοίνωσαν οι αρχές.

Έμπειροι δύτες χρειάζονται περίπου έντεκα ώρες για να ολοκληρώσουν τη διαδρομή από την κεντρική είσοδο του σπηλαίου έως τον θάλαμο που βρίσκονται τα παιδιά και πάλι πίσω – έξι για να πάνε και πέντε για να γυρίσουν, λόγω των ρευμάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έχουν να καλύψουν μία διαδρομή περίπου 4 χλμ. έως το σημείο που βρίσκονται τα παιδιά, με πολλά δύσκολα υποβρύχια περάσματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.