ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

«Πόλεμος» στην οικονομία αλλά οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν «κοινές περιπολίες αμερικανικού & τουρκικού Στρατού στην Συρία»!

«Πόλεμος» στην οικονομία αλλά οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν «κοινές περιπολίες αμερικανικού & τουρκικού Στρατού στην Συρία»!

Μπορεί στο οικονομικό μέτωπο να έχει κηρυχθεί «πόλεμος» μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας, αλλά σε επίπεδο στρατιωτικής συμμαχίας η συνεργασία όχι απλώς συνεχίζεται, αλλά οι ΗΠΑ δέχθηκαν την τουρκική απαίτηση για κοινές περιπολίες στους κουρδικές περιοχές της συριακής πόλης Μάνπιτζ!

Ετσι, ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής ξεκινά περιπολίες με τον… τουρκικό Στρατό στην κουρδική πόλη Μάνπιτζ της Συρίας προκειμένου να μην εισβάλει η Τουρκία στην πόλης και την περιοχή που την περικλείει όπως έκανε στην Αφρίν!

Οπως αποκάλυψε ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Τζειμς Μάτις: «Τις επόμενες ημέρες ξεκινούν κοινές περιπολίες στην Μάνπιτζ με τον τουρκικό Στρατό, ενώ ήδη έχουμε στείλει εκπαιδευτικό εξοπλισμό μαζί με εκπαιδευτές αξιωματικούς, οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία»!

Η εκπαίδευση είναι αναγκαία πριν οι δυνάμεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας που επιχειρούν κοντά στην Μανμπίζ μπορέσουν να ενώσουν τις περιπόλους τους, αναφέρουν πηγές του αμερικανικού Πεενταγώνου..

Αυτή τη στιγμή, οι ΗΠΑ και Τουρκία διεξάγουν «συντονισμένες άλλα ανεξάρτητες» περιπολίες, σύμφωνα με το Πεντάγωνο και μόλις ολοκληρωθεί η εκπαίδευση, οι περιπολίες θα γίνουν κοινές!

Η πόλη της Μανμπίζ είιναι το τελευταίο καταφύγιο των κουρδικών δυνάμεων του YPG μετά την στρατηγική ήττα από τον τουρκικό Στρατό και τους φιλότουρκους Σύρους που υπέστη τον περασμένη άνοιξη στην Αφρίν.

Η Ουάσιγκτον μέχρι στιγμής υποστήριζε τους Κούρδους μαχητές, αλλά η Τουρκία επέβαλε τον «οδικό χάρτη Τίλερσον», δηλαδή την συμφωνία που είχε υπάρξει με τον προηγούμενο Αμερικανό ΥΠΕΞ, Ρεξ Τίλερσον για είσοδο τουρκικών δυνάμεων στην Μάνπιτζ και από κοινού έλεγχο της περιοχής και της πόλης.

Σε διαφορετική περίπτωση οι Τούρκοι απείλησαν ευθέως με εισβολή στην Μάνπιτζ και βίαιη ανάκτηση του ελέγχου της.

Το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας δήλωσε «ο σκοπός των κοινών περιπολιών είναι η υποστήριξη της μακροπρόθεσμης ασφάλειας στην Μανμπίζ και η τήρηση της δέσμευσης απέναντι στον νατοϊκό σύμμαχο, Τουρκία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πού και να μην υπήρχε κρίση στις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.