Ολλανδία: Ακυρώθηκε διαγωνισμός γελοιογραφίας του Μωάμεθ υπό το φόβο των εξτρεμιστών μουσουλμάνων

Ολλανδία: Ακυρώθηκε διαγωνισμός γελοιογραφίας του Μωάμεθ υπό το φόβο των εξτρεμιστών μουσουλμάνων

Ο Ολλανδός βουλευτής Γκέερτ Βίλντερς ανακοίνωσε σήμερα ότι ακυρώνει τα σχέδια του για τη διεξαγωγή ενός διαγωνισμού γελοιογραφίας με θέμα τον προφήτη Μωάμεθ, τονίζοντας ότι ο κίνδυνος βιαιοπραγιών εναντίον αθώων ανθρώπων είναι πολύ μεγάλος.

Με ανακοίνωσή του ο ηγέτης των «Φιλελευθέρων» υπογράμμισε ότι προσωπικά ο ίδιος δεν θα σταματούσε ποτέ την εκστρατεία του ενάντια στο Ισλάμ, αλλά ο κίνδυνος για αθώους ανθρώπους και για επιθέσεις στην Ολλανδία, που απορρέουν από τη διοργάνωση του διαγωνισμού είναι πολύ μεγάλος.

«Η άποψή μου για την έλλειψη ανοχής που χαρακτηρίζει το Ισλάμ επιβεβαιώθηκε ξανά από αυτό», είπε.

Χθες η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε έναν 26χρονο που φέρεται ότι απείλησε να εξαπολύσει επίθεση εναντίον του Βίλντερς με αφορμή το σχέδιο του τελευταίου να οργανώσει το διαγωνισμό.

Η απεικόνιση του προφήτη Μωάμεθ απαγορεύεται στο Ισλάμ. Οι γελοιογραφίες του θεωρούνται άκρως προσβλητικές από τους περισσότερους μουσουλμάνους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Βίλντερς σκόπευε να διοργανώσει τον διαγωνισμό στα γραφεία του κόμματός του στο κτίριο του κοινοβουλίου. Υποστήριζε ότι είναι δικαίωμά του να το πράξει, καθώς του το επιτρέπει η νομοθεσία περί ελευθερίας του λόγου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.