Ρωσική ρουλέτα για Ρ.Τ.Ερντογάν: Που θα πάνε 40.000 ισλαμιστές από Ιντλίμπ; – Μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων Ρωσίας-ΗΠΑ

Ρωσική ρουλέτα για Ρ.Τ.Ερντογάν: Που θα πάνε 40.000 ισλαμιστές από Ιντλίμπ; – Μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων Ρωσίας-ΗΠΑ

Με το πρώτο φως της ημέρας, ο ρωσικός Στόλος Μεσογείου προχώρησε σε πολεμική διάταξη σύμφωνα με τις φωτογραφίες-ντοκουμέντο που παρουσιάζει το pronews.gr. Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να ξεκινήσει η μεγάλη επιχείρηση κατά 40.000 (!) ισλαμιστών στην Ιντλίμπ. Ομως εδώ ελοχεύει ο μεγάλος κίνδυνος γενικής ανάφλεξης. Που ακριβώς θα μεταφερθούν οι 40.000 ισλαμιστές;

Ιράν και Τουρκία επιθυμούν να μεταφερθούν στην…Σαουδική Αραβία ενώ αν “κάτι” πάει στραβά και υπάρξει εμπλοκή των ΗΠΑ όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, τότε οι ισλαμιστές μπορεί να προσχωρήσουν σε τουρκικό έδαφος ανεξέλεγκτοι και πλήρως οπλισμένοι. Αν δει κάποιος τον χάρτη, η μόνη διέξοδος των χιλιάδων ισλαμιστών είναι προς….Τουρκία!

Και αυτό είναι που φοβάται η Αγκυρα η οποία ενισχύει τις δυνάμεις της στην περιοχή με τεθωρακισμένα, άρματα μάχης και ειδικές δυνάμεις προσπαθώντας να κλείσει κάθε οδό διαφυγής προς το εσωτερικό της.

Λίγες ώρες πριν, ο Ρ.Τ.Ερντογάν εκκίνησε διαδικασία προσέγγισης με τον Μπασάρ αλ Άσαντ χαρακτηρίζοντας«Τρομοκρατική οργάνωση» την Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, κάτι που δείχνει πως είμαστε πολύ κοντά στην έναρξη επίθεσης,

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της κυβέρνησης , η Άγκυρα προσθέτει την HTS στον κατάλογο των “άλλων ονομασιών που χρησιμοποιεί” το Μέτωπο Αλ Νόσρα, το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία που είχε ήδη χαρακτηριστεί “τρομοκρατική οργάνωση”.

Το Μέτωπο Αλ Νόσρα μετονομάστηκε το 2016 σε “Μέτωπο Φάταχ αλ Σαμ”. Η οργάνωση αυτή διαλύθηκε πέρσι και τα μέλη της, μαζί με μέλη δύο άλλων οργανώσεων, ίδρυσαν τη “Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ”. Η τζιχαντιστική οργάνωση ελέγχει σήμερα περίπου το 60% της επαρχίας Ιντλίμπ, της τελευταίας περιοχής που δεν βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων της Συρίας.

Σε πολεμική διάταξη ο ρωσικός Στόλος Μεσογείου

Ο Διοικητής Vladimir Korolev, έχει τεθεί επικεφαλής της μεγάλης ρωσικής στρατιωτικής κινητοποίησης. Στην Μεσόγειο έχουν αφιχθεί πλοία από τον Βόρειο Στόλο, Βαλτική, Μαύρη Θάλασσα καθώς και στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 οπλισμένα με τον πύραυλο κρουζ Χ-101, ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη Τu-142ΜΚ και Il-38. Συνολικά 26 πολεμικά πλοία, 2 υποβρύχια και 34 μαχητικά.

Το καταδρομικό “Marshal Ustinov” του Βόρειου Στόλου είναι η ναυαρχίδα της ρωσικής δύναμης Μεσογείου.

Marshal Ustinov, Severomorsk, οι φρεγάτες Admiral Grigorovich, Essen, Makarov, οι κορβέτες κλάσης Buyan, Vyshniy Volochek,Grad Sviyazhsk,Velikiy Ustyug και τα υποβρύχια Kolpino,Velikiy Novgorod όλα φέρουν πυραύλους κρουζ Kalibr.

Οι ευρείας κλίμακας ασκήσεις του ρωσικού ναυτικού με την συμμετοχή αεροσκαφών της ρωσικής αεροπορίας ξεκίνησαν σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι 8 Σεπτεμβρίου.

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών σχολίασε χαρακτηριστικά:

“Είναι κάτι το φυσιολογικό και ανταποκρίνονται πλήρως στους διεθνείς κανόνες”.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί στην Δύση με αφορμή τις ασκήσεις αυτές, είπε ότι «καλύτερα είναι να ρωτήσετε εκείνους που προσπαθούν να δημιουργήσουν θύελλα μέσα σ ένα ποτήρι νερό».

Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι όλα αυτά λειτουργούν ως το φόβητρο εκείνο που επιβάλλουν σε όλο τον κόσμο κατηγορώντας την Ρωσία για τα πάντα όσα συμβαίνουν χωρίς εξαίρεση στον πλανήτη.

«Το μόνο προς το παρόν για το οποίο δεν μας κατηγορούν ότι ευθυνόμαστε είναι για τους σεισμούς και τα τσουνάμι».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ναυτικά γυμνάσια στη Μεσόγειο από την 1η έως την 8η Σεπτεμβρίου στα οποία θα λάβουν μέρος 26 πλοία και 30 αεροπλάνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα γυμνάσια θα περιλαμβάνουν διεξαγωγή αντιαεροπορικών, ανθυποβρυχιακών ασκήσεων και ασκήσεων κατά ναρκών.

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους έχουν αναπτύξει τουλάχιστον 3 υποβρύχια, κλάσης Ohio και Virginia. Νωρίτερα σήμερα και το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο « USS Newport News» , κλάσης Λος Άντζελες, οπλισμένο με πυραύλους «Τόμαχοκ» μπήκε στο λιμάνι του Γιβραλτάρ, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα ‘Gibraltar Chronicle’.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το υποβρύχιο έγινε ορατό στην περιοχή του λιμανιού το βράδυ της Πέμπτης. Σκάφος των ισπανικών τελωνείων προσπάθησε να το προσεγγίσει, αλλά εμποδίστηκε από την αστυνομία του Γιβραλτάρ.

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται τα USS Carney και US Ross, με το καθένα να φέρει από 28 πυραύλους κρουζ TomahawΚ ενώ σε ετοιμότητα απόπλου προς Μεσόγειο τέθηκαν και τα USS Donald Cook και USS Porter που τώρα βρίσκονται στην Ισπανία.

“Παρότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, ο αμερικανικός στρατός θα μπορούσε να δράσει πολύ γρήγορα, αν γίνει πιστευτό πως η Δαμασκός πραγματοποίησε επίθεση με χημικά όπλα» επισημαίνουν πηγές του Λευκού Οίκου, μιλώντας στο CNN. Κάτι που μας προιδεάζει για το τι έρχεται

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του State Department, Μάικ Πομπέο, χαρακτήρισε την επικείμενη επιχείρηση των συριακών δυνάμεων στην επαρχία του Ιντλίμπ ως «κλιμάκωση της σύγκρουσης» και άσκησε πυρά στη Μόσχα για την υποστήριξη προς τον Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ είπε ότι, σύμφωνα με ανεξάρτητες πηγές, η τρομοκρατική ομάδα «Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ» προετοιμάζει προβοκάτσια για να κατηγορήσει τη Δαμασκό για χρήση χημικών όπλων εναντίον του λαού της Συρίας, στην επαρχία Ιντλίμπ.

Την ίδια στιγμή, ρωσικές πηγές επιμένουν ότι οι Αμερικανοί είναι κοντά στη λήψη απόφασης εξαπόλυσης ενός ακόμα μαζικού στρατιωτικού πλήγματος στη Συρία, υποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή χρειάζονται μόλις 24 ώρες προετοιμασία για να εξαπολύσουν ένα μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων.

Συνολικά, σε μόλις 24 ώρες οι ΗΠΑ θα έχουν έτοιμους για χρήση 380 πυραύλους cruise και Tomahawk, από 70 πλατφόρμες εκτόξευσης παντού στη Μέση Ανατολή!

Επικοινωνία Ρώσου και Τούρκου ΥΠΑΜ

Η ένταση για τη Συρία μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας αυξάνει την ένταση και στη Μεσόγειο, γράφουν τ/κ ΜΜΕ.

Το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή μεταδίδει ότι τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ και ο Ρώσος ομόλογός του, Σεργκέι Σοϊγκού. Όπως αναφέρεται, στο επίκεντρο ήταν η κατάσταση στη Συρία και θέματα διμερών σχέσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Αυγούστου ο Ακάρ είχε τηλεφωνική συνομιλία και με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζέιμς Ματτίς και πάλι για την Συρία και θέματα διμερή και τρομοκρατίας.

Ο κ. Ακάρ με τον αρχηγό της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, είχαν επισκεφθεί την Μόσχα στις 17 και 24 Αυγούστου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.