Οι ΗΠΑ έτοιμες να κτυπήσουν την Συρία: Προσγειώθηκαν F-35B στον Κόλπο – Η λίστα των στόχων στα χέρια Ν.Τραμπ (φωτό)

Οι ΗΠΑ έτοιμες να κτυπήσουν την Συρία: Προσγειώθηκαν F-35B στον Κόλπο – Η λίστα των στόχων στα χέρια Ν.Τραμπ (φωτό)

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για νέο κτύπημα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην Συρία. Η λίστα των στόχων έχει ετοιμαστεί και όλα τα σχέδια παραδόθηκαν στον Ν.Τραμπ ο οποίος αναμένεται να αποφασίσει από στιγμή σε στιγμή. Χαρακτηριστικό είναι πως για πρώτη φορά προσγειώνονται F-35C στον περιοχή ευθύνης του 5ου Στόλου των ΗΠΑ όπως ανακοίνωσε επίσημα ο Αμερικανός Διοικητής.

Με τη φράση “Ο πρόεδρος Μ.Άσαντ έχει εγκρίνει την χρήση αερίου χλωρίνης κατά την διάρκεια επιθέσεων στην Ιντλίμπ” κυκλοφόρησε πριν λίγο η ναυαρχία των αμερικανικών ΜΜΕ σε μια προσπάθεια να προϊδεάσει για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει.

Ομως, όπως έχει ήδη γράψει το pronews.gr η Ρωσία έχει προειδοποιήσει πως αυτόματα θα κτυπηθεί η αμερικανική βάση στην Al-Τanf. Γι αυτό και οι ΗΠΑ ενισχύουν τις δυνάμεις τους γύρω και μέσα στην Συρία.

Δέκα φορτηγά γεμάτα με πολεμοφόδια και στρατιωτικό υλικό έστειλαν οι ΗΠΑ στην αμερικανική βάση στην ανατολική Συρία και 100 από το Ιράκ σε μη ταυτοποιημένες τοποθεσίες στη Συρία.

Παράλληλα, οι ΗΠΑ πεζοναύτες και πυροβολικό στην Al-Tanf.

Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, ο 5ος Στόλος με τομέα ευθύνης την Ερυθρά, τον Περσικό Κόλπο και τμήμα του Ινδικού δημοσίευσε φωτογραφία με άφιξη των F-35.

Δείτε την εικόνα

Ο Διοικητής του 5ου Στόλου “καλωσόρισε την άφιξη των F-35 γεγονός που ενισχύει κατακόρυφα τις δυνατότητες των ΗΠΑ στην περιοχή” όπως τόνισε

Οι Ιρανοί αμέσως μετέδωσαν την είδηση σπεύδοντας να τονίζουν πως ενισχύονται οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη κοινές αμερικανο-βρετανικές ασκήσεις.

Η κινητοποίηση των ΗΠΑ έχει ως στόχο να “διασφαλίσει την ελεύθερη ναυσιπλοϊα στον Περσικό και στην Ερυθρά εν μέσω κλιμάκωσης και απειλών”. Είναι φανερό πως όλοι λαμβάνουν θέσεις μάχης.

Αμερικανικά κατασκοπευτικά “σαρώνουν” την ευρύτερη περιοχή της Α.Μεσογείου. P-8A απογειώνονται κατά κύματα από την βάση στην Sigonella ενώ ανοικτά της Λιβύης ανεφοδιάστηκε από 2 KC-135 ένα ​WC-135C Constant Phoenix της USAF.

Αργότερα εντοπίστηκε ένα EC-130H Compass Call (διαμόρφωση ηλεκτρονικού πολέμου) με κωδικό 73-1588 το οποίο εκτελούσε “ειδική αποστολή ηλεκτρονικού πολέμου”.

“ΝΑΙ” από Γαλλία-Γερμανία-Βρετανίας

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας εξετάζει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στις πιθανές αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας στη Συρία σε περίπτωση επίθεσης με χημικά όπλα από τα συριακά κυβερνητικά στρατεύματα, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild.

Κατά τις πληροφορίες μελετώνται επιλογές γι αυτό από την υπουργό Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«η Γαλλία θα επιτεθεί αν υπάρξει επίθεση με χημικά στην Ιντλίμπ»

Ο επικεφαλής του γαλλικού στρατού, ανέφερε ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να προβεί σε επίθεση στη Συρία εάν γίνει χρήση χημικών όπλων, σε μια αναμενόμενη επίθεση για ανακατάληψη της βόρειας επαρχίας της Ιντλίμπ.

Η δήλωση έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν τον Αύγουστο, ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει κι άλλες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία σε απάντηση μιας ενδεχόμενης χρήσης χημικών όπλων από τη Δαμασκό.

Το Yuri Ivanov στη Μεσόγειο

Το πλοίο “Γιούρι Ιβανόφ” του Ρωσικού Ναυτικού, πλέει στη Μεσόγειο Θάλασσα για να ενημερώσει τις μονάδες αεροπορικής άμυνας του Συριακού Στρατού για ενδεχόμενες επικείμενες αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ.

Το ρωσικό πλοίο αναγνωρίσεως που έφτασε στη Μεσόγειο Θάλασσα έχει έχει αναπτυχθεί σε περιοχή κοντά στις ακτές της Συρίας και έχει σχεδιαστεί για την ανίχνευση και τις επιχειρήσεις πληροφοριών.

Προσέθεσε, ότι οι εμπειρογνώμονες του πλοίου είναι σε θέση να εντοπίσουν τη θέση και το χρόνο των πιθανών αμερικανικών πυραυλικών επιθέσεων στη Συρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.