ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Σε ετοιμότητα ο Στρατός – Ενεργοποιείται ο Ξενοκράτης!

Σε ετοιμότητα ο Στρατός – Ενεργοποιείται ο Ξενοκράτης!

Με διαταγή του Αρχηγού ΓΕΣ μπήκαν σε ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις της Λέσβου, η οποία το μεσημέρι της Δευτέρας χτυπήθηκε από σεισμό 6,3 Ρίχτερ.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Αρχηγού ΓΕΣ, Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος αμέσως μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου στη Λέσβο, έδωσε εντολή να τεθούν σε ετοιμότητα όλες οι Μονάδες του νησιού ώστε με την ενεργοποίηση του σχεδίου Ξενοκράτης να παρέχουν άμεση βοήθεια εφόσον ζητηθεί η συνδρομή τους.

Παράλληλα ενημέρωσε και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και αναμένει τις εξελίξεις.

Το ΤΕ Πλωμαρίου που βρίσκεται στην περιοχή που φαίνεται να έχει χτυπηθεί περισσότερο από τον σεισμό, δεν έχει αναφέρει κάποιο πρόβλημα.

Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί της Λέσβου. Ήταν μάλιστα τόσο ισχυρή που έγινε αντιληπτή μέχρι την Αττική!

Η αρχική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ήταν πως η δόνηση είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ, εκτίμηση που άλλαξε στα 6,3 Ρίχτερ.

Πληροφορίες από τη Μυτιλήνη αναφέρουν ότι ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός και είχε μεγάλη διάρκεια.
Από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών αναφέρεται ότι ο σεισμός είχε επίκεντρο στην θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Πλωμαρίου με εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός και δυνατός. Δεν έχουμε ακόμα ακριβή εικόνα για ζημιές και τραυματισμούς» δήλωσε ο δήμαρχος Λέσβου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.