ΕΚΤΑΚΤΟ: «Κάνουμε απόβαση» λένε οι Τούρκοι – Στέλνουν για έρευνες το «Barbaros» στον Κόλπο της Μόρφου!

ΕΚΤΑΚΤΟ: «Κάνουμε απόβαση» λένε οι Τούρκοι – Στέλνουν για έρευνες το «Barbaros» στον Κόλπο της Μόρφου!

Κλιμακώνουν οι Τούρκοι αλλά από απόσταση ασφαλείας καθώς στέλνουν στον κατεχόμενο κόλπο της Μόρφου το τουρκικό σεισμογραφικό «Barbaros», που ξεκίνησε από το λιμάνι της Σινίφκης, ελάχιστες ώρες μετά τις δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου, περί διενέργειας ερευνών στην συγκεκριμένη περιοχή, ως αντίποινα στην γεώτρηση του τεμαχίου 11 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Μάλιστα η Milliyet σε άρθρο της, γράφει για «Απόβαση στη Μόρφου» (Güzelyurt είναι η ονομασία της στα τουρκικά και σημαίνει “beautiful homeland”), παραθέτοντας μάλιστα τη φράση του γαμπρού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είπε ότι η Τουρκία «δεν είναι μπανανία».

Προφανώς με την φράση “beautiful homeland” οι Τούρκοι εννοούν ότι η Κύπρος τους ανήκει! Γιατί άλλωστε το λογοπαίγνιο συνεχίζεται μια έρευνα στην Wikipedia αποκαλύπτει ότι η λέξη Güzelyurt είναι η τουρκική ονομασία που έχει αποδοθεί στην Μόρφο!

Έτσι λοιπόν αν και το γραφείο Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφικού και Ωκεανογραφίας του τουρκικού Ναυτικού δεν έχει εκδώσει οποιαδήποτε ειδοποίηση ή ανακοίνωση προς ναυλωμένους (Navtex) σε σχέση με τη δραστηριότητα του τουρκικού σεισμογραφικού το σκάφος αποστέλλεται στον Κόλπο της Μόρφου χωρίς την συνοδεία της απαραίτητης έτσι και αλλιώς παράνομης «NAVTEX»

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Haber7, αυτό που ώθησε την Τουρκία στην επιθετική αυτή ενέργεια, είναι «η πρωτοβουλία της Νότιας Κύπρου να συνεχίσει τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.