ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Παραβιάσεις από τουρκικά F-16 στο το Αιγαίο- Άσκηση με πυρά νότια του Καστελόριζου

Παραβιάσεις από τουρκικά F-16 στο το Αιγαίο- Άσκηση με πυρά νότια του Καστελόριζου

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις. Τόσο από αέρος, όσο και από τη θάλασσα! Τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν το FIR Αθηνών. Αναχαιτίστηκαν από τα ελληνικά μαχητικά. Παράλληλα, για αύριο Παρασκευή, η Τουρκία έχει δεσμεύσει περιοχή νότια από το Καστελόριζο για άσκηση με πυρά.

Σε τρεις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν, σήμερα, τουρκικά αεροσκάφη στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα τουρκικά αεροσκάφη (έξι F-16 τα οποία πετούσαν σε τρεις σχηματισμούς) προέβησαν επίσης σε τέσσερις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί πως τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Παράλληλα, στο “στόχαστρο” το Καστελόριζο για νέα άσκηση με πυρά βάζει η Τουρκία. Με ακόμη μια NAVTEX ο σταθμός της Αττάλειας της Υδρογραφική Υπηρεσίας του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, δεσμεύει παράνομα μια ευρεία περιοχή νότια και νοτιανατολικά των ακτών του Καστελόριζου, για αύριο το μεσημέρι από τη μια έως και στις τρεις.

Εδώ η τουρκική NAVTEX

TURNHOS N/W : 1379/17

MEDITERRANEAN SEA

GUNNERY EXERCISE, ON 22 DEC 17 FROM 1100Z TO 1300Z IN AREA BOUNDED BY;

35 59.00 N – 029 20.00 E
35 51.00 N – 029 20.00 E
35 51.00 N – 029 50.00 E
35 59.00 N – 029 50.00 E

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

CAUTION ADVISED.

“Άσφαιρες” προκλήσεις

Στις περισσότερες των περιπτώσεων πάντως, παρά τις προαναγγελίες, στις περιοχές που δεσμεύονται δεν καταγράφεται δραστηριότητα ωστόσο το επίπεδο ετοιμότητας, του ελληνικού συστήματος επιτήρησης, διατηρείται στον ανώτερο βαθμό. Πρόσφατο παράδειγμα η προαναγγελία της σημερινής πρόκλησης για άσκηση με πυρά στην “καρδιά” του Αιγαίου.

Στην περιοχή που είχαν δεσμεύσει, παράνομα, νότια της Ικαρίας, Δυτικά της Πάτμου, και βόρεια των νησίδων Κίναρος και Λέβιθα, για μια ώρα σήμερα από τις ετπά έως και στις οκτώ το πρωί, τελικώς βρέθηκε μόνο ένα περιπολικό σκάφος που δεν έκανε το παραμικρό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.