ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επιστολή-τελεσίγραφο από Αγκυρα προς Αθήνα – Α.Γκιούλ σε Σ.Κοντονή: «Η Ελλάδα είναι κέντρο συγκέντρωσης εγκληματιών»

Επιστολή-τελεσίγραφο από Αγκυρα προς Αθήνα – Α.Γκιούλ σε Σ.Κοντονή: «Η Ελλάδα είναι κέντρο συγκέντρωσης εγκληματιών»

Κλιμακώνει την επιθετική ρητορική της η Άγκυρα κατά της Αθήνας για το θέμα των 8 φυγάδων Τούρκων στρατιωτικών:

Πριν λίγο διέρρευσε από το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι στον Έλληνα υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, έστειλε ο Τούρκος ομόλογός του Α.Γκιουλ ο οποίος αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την απελευθέρωση ενός από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς χαρακτηρίζει την Ελλάδα «Κέντρο συγκέντρωσης εγκληματιών».

Ο Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ έστειλε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, την επιστολή στον Έλληνα ομόλογό του Σταύρο Κοντονή για την απόφαση σχετικά με τον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου Suleyman Ozkaynakcim και προειδοποιεί με «δυναμική αντιδραση» της Αγκυρας «αν δεν παραδοθούν οι εγκληματίες».

Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ ο οποίος χαρακτήρισε τη χώρα μας «ασφαλές λιμάνι για τους εχθρούς της Τουρκίας».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους και αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, ο κ. Γιλντιρίμ σημείωσε ότι οι εχθροί της Τουρκίας βλέπουν την Ελλάδα σαν «ασφαλές λιμάνι», προσθέτοντας ότι η στάση της Ελλάδας απέναντι σε άτομα που η Άγκυρα τα αντιμετωπίζει ως οπαδούς του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016, πλήττει τις σχέσεις των δύο χωρών.

Ο Γιλντιρίμ χαρακτήρισε επίσης «απαράδεκτο να προστατεύονται από την Ελλάδα» άνθρωποι που συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα καθώς οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας, Αθηνών των γειτόνων και των συμμάχων ντου ΝΑΤΟ έχουν δοκιμαστεί τους τελευταίους μήνες.

Η πρώτη επίσημη αντίδραση της Τουρκίας είχε έρθει με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ που σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Παρά τους ισχυρισμούς ότι απελευθερώθηκε με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, αυτή η απόφαση έδειξε ότι δεν λαμβάνονται τα δέοντα μέτρα για έναν προδότη που συμμετείχε σε απόπειρα πραξικοπήματος και για μία ακόμα φορά δείχνει ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα που προστατεύει πραξικοπηματίες».

Ολα δείχνουν οτι η Άγκυρα δημιουργεί «υπόστρωμα» για επιθετικές ενέργειες, κατά της χώρας.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Οι 8 στρατιωτικοί που διέφυγαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο ήταν ανάμεσα στους τρομοκράτες που κατά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου σκότωσαν 251 άτομα και τραυμάτισαν πάνω από 2 χιλιάδες. Για τρίτη φορά έχει απορριφθεί το αίτημα της Τουρκίας για έκδοσή τους.Έμαθα με λύπη ότι ένας από τους τρομοκράτες αφέθηκε ελεύθερος.

Η γείτονας και φίλη Ελλάδα ποτέ δεν το αποδέχτηκε, δεν είδε ως νόμιμο και καταδίκασε την αθέμιτη απόπειρα κατάλυσης της δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών στην Τουρκία με το πραξικόπημα που έγινε ενάντια στον εκλεγμένο πρόεδρο της Δημοκρατίας και της τουρκικής κυβέρνησης.

Όμως η Ελλάδα προστατεύει τρομοκράτες και τους δίνει καταφύγιο και αυτό επισκιάζει την αλληλεγγύη που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες. Αυτό που παρατηρήσαμε από την απόπειρα του πραξικοπήματος μέχρι σήμερα είναι ότι η Ελλάδα είναι ένα ασφαλές λιμάνι εγκληματιών της χώρας μας.

Είναι γνωστό ότι εδώ και δύο χρόνια βρίσκονται στην Ελλάδα αιμοβόρα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης και συνελήφθησαν ενώ πέρασαν ή προσπαθούσαν να περάσουν στην Ελλάδα παράνομα. Η Ελλάδα είναι σαν να έχει μετατραπεί σε ένα κέντρο συγκέντρωσης εγκληματιών.

Θέλουμε να δούμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας και η ελληνική κυβέρνηση δεν έμειναν μόνο στα λόγια ότι θα στηρίξουν την Τουρκία που εκτέθηκε από το πραξικόπημα. Ως πρώτο βήμα να ανακοινώσει ότι οι τρομοκράτες πραξικοπηματίες δεν θα μπορούν να μείνουν στην Ελλάδα και να τους απελάσει αμέσως στη χώρα μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναμένω να ακολουθήσετε τον δρόμο της απέλασης των τρομοκρατών οι οποίοι δεν πρέπει να προστατεύονται σε κανένα μέρος του κόσμου. Το διεθνές δίκαιο επιτάσσει να μην προστατεύονται οι τρομοκράτες. Είναι αναγκαίος ο κοινός αγώνας κατά της τρομοκρατίας. Είναι η στάση που πρέπει να έχει κάθε κράτος δικαίου. Πιστεύω ότι κανένας από εμάς δεν επιθυμεί αυτό το θέμα να μείνει ως μια πληγή στους λαούς μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.