ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Συρία: Επελαύνει ο Συριακός στρατός – Έπεσε η Σόχνα, σειρά έχει η Ντέιρ Έζορ (φωτό, βίντεο)

Συρία: Επελαύνει ο Συριακός στρατός – Έπεσε η Σόχνα, σειρά έχει η Ντέιρ Έζορ (φωτό, βίντεο)

Την Κυριακή, ο Αραβικός Στρατός της Συρίας (SAA) και οι σύμμαχοί του κατέλαβαν την περιοχή Rjam al-Saboun ανατολικά της πρόσφατα απελευθερωμένης πόλης Σόχνα. O SAA κατέλαβε επίσης τους λόφους Tal Abu Qul, Dohor Rajm al-Qun και al-Meleh νότια της Σόχνα μετά από έντονες συγκρούσεις με ισλαμιστές του ISIS, σύμφωνα με την πτέρυγα των μέσων ενημέρωσης της Χεζμπολάχ στη Συρία.

Ανακοίνωση της Hezbollah επιβεβαίωσε επίσης ότι ο SAA κατέλαβε την πόλη Σόχνα σε μια γρήγορη επιχείρηση και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο SAA εκκαθαρίζει αυτή την πόλη από νάρκες και παγιδευμένα οχήματα που άφησαν πίσω τους οι μαχητές του ISIS πριν από την υποχώρηση τους.

Στην Ανατολική Χάμα, ο SAA κατέλαβε το χωριό Μαρίνα νοτιοανατολικά της πόλης Ίθρυα. Εν τω μεταξύ, μεγάλες δυνάμεις από το Qalamoun έφτασαν στην περιοχή για να συμμετάσχουν στην επερχόμενη επίθεση του Συρίακου Στρατού στην πόλη Aqirbat.

Μετά την απελευθέρωση της πόλης Σόχνα, ο Συριακός Στρατός μπορεί τώρα να επιτεθεί στο ISIS στην ανατολική ύπαιθρο Hama από 3 κατευθύνσεις. Ως εκ τούτου, πιστεύεται ότι οι μαχητές ISIS θα αποχωρήσουν από ολόκληρη την Ανατολική Χάμα στην επαρχία Deir Ezzor πριν την πολιορκία του Συριακού Στρατού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.