Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Δυσκολεύει η κατάσταση για τις ουκρανικές δυνάμεις στην περιφέρεια της Ζαπορίζια, με τις απώλειες να αυξάνονται μετά την ρωσική επιδρομή στις περιοχές, όπου δεν βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Μόσχας.

Οι εικόνες από κέντρο ελέγχου, όπου εντοπίζονται σοροί νεκρών Ουκρανών στρατιωτών είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Ρώσοι μαχητές έδωσαν στη δημοσιότητα πλάνα, όπου δείχνουν το απότοκο της σύγκρουσης στην εκ του συστάδην μάχη με τους άνδρες των AFU.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Πρόσφατα, το ρωσικό ΥΠΑΜ ανακοίνωσε την κατάληψη δύο ακόμα οικισμών στην περιφέρεια της Ζαπορίζια, ως αποτέλεσμα της SMO που έχει ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο του 2022.

Περίπου το 24,6% της περιφέρειας Ζαπορίζια παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο, ενώ το υπόλοιπο 75,4% βρίσκεται στα χέρια της Ρωσίας, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) στις 16 Οκτωβρίου.

Το μέτωπο παραμένει ενεργό, με τις ρωσικές δυνάμεις να πιέζουν κυρίως στον άξονα της Χουλιαϊπόλε και προς το Ορίχιβ.

Ειδικά, στα νότια του Ορίχιβ, οι συγκρούσεις συνεχίζονται σε πολλαπλά σημεία, με τις δυνάμεις του Κιέβου να μετρούν αρκετούς νεκρούς.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας, οι δυνάμεις της ανακατέλαβαν την Μαλοκατερινίβκα , την οποία η Μόσχα παρουσίασε ως αποτέλεσμα δράσης μονάδων αλεξιπτωτιστών και το Νικόλσκογε (Nikolskoye), το οποίο η ρωσική πλευρά συμπεριέλαβε στις καταλήψεις των τελευταίων ημερών του Οκτωβρίου.

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram