ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φιλιππίνες: «Καθαρίζει» με τον ISIS ο Στρατός – Οι ισλαμιστές έχουν «ταμπουρωθεί» στο τζαμί του Μαράουι (φωτό, βίντεο)

Φιλιππίνες: «Καθαρίζει» με τον ISIS ο Στρατός – Οι ισλαμιστές έχουν «ταμπουρωθεί» στο τζαμί του Μαράουι (φωτό, βίντεο)

Το Σάββατο, τα μέσα ενημέρωσης των Φιλιππίνων ανέφεραν ότι οι μαχητές του ISIS που παραμένουν στην πόλη Marawi είναι τώρα πολιορκημένοι στο μεγάλο τζαμί της πόλης. Οι μαχητές του ISIS έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 40 πολίτες ως ομήρους μέσα στο τζαμί.

Στις 18 Αυγούστου, μια στρατιωτική πηγή των Ενόπλων Δυνάμεων των Φιλιππίνων (AFP) ανακοίνωσε ότι η περιοχή που κρατείται από το ISIS στο Μαράουι είναι τώρα μόλις 800 τετραγωνικά μέτρα. Μέχρι στιγμής, 573 μαχητές του ISIS έχουν σκοτωθεί από τον Στρατό στην πόλη Μαράουι.

Το πρακτορείο ειδήσεων Amaq που συνδέεται με το ISIS κυκλοφόρησε νέο πληροφοριακό υλικό στις 18 Αυγούστου ισχυρίζοντας ότι οι συνοικίες Pangarungan, Marinaut και Alaa στην πόλη Marawi είναι ακόμα υπό τον έλεγχο ISIS.

Η παραπάνω δημοσίευση ισχυρίζεται ότι 335 στρατιώτες σκοτώθηκαν, 37 από τους ελεύθερους σκοπευτές ISIS κατά τη διάρκεια 86 ημερών της μάχης στην πόλη Marawi.

Ο Amaq ανακοίνωσε επίσης ότι οι μαχητές του ISIS πυρπόλησαν μια χριστιανική εκκλησία και κατέστρεψαν 8 θωρακισμένα οχήματα του Στρατού.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας των Φιλιππίνων ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η μάχη με το ISIS στην πόλη Μαράουι θα μπορούσε να συνεχιστεί για άλλους δύο μήνες. Ωστόσο, αν οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης είναι αληθινές, η πόλη ενδέχεται να απελευθερωθεί νωρίτερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.