ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι Κούρδοι επιμένουν: Οι Ρώσοι γνώριζαν ότι μας βομβάρδιζαν…

Οι Κούρδοι επιμένουν: Οι Ρώσοι γνώριζαν ότι μας βομβάρδιζαν…

Ο «διεθνής συνασπισμός» κατηγόρησε σήμερα τη ρωσική Αεροπορία ότι εξαπέλυσε στη Συρία κύμα αεροπορικών επιθέσεων εναντίον των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF), κάτι που η Μόσχα διέψευσε νωρίτερα σήμερα.

«Ρωσικές δυνάμεις έπληξαν στόχο στο δυτικό τμήμα του Ευφράτη στη Συρία κοντά στο Ντέιρ Εζόρ, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν συμμαχικές δυνάμεις του συνασπισμού» επισήμανε ο «διεθνής συνασπισμός» σε δελτίο τύπου.

«Τα ρωσικά πυρά έπληξαν μια τοποθεσία όπου οι Ρώσοι γνώριζαν ότι βρίσκονται μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων και σύμβουλοι του συνασπισμού. Πολλοί μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων τραυματίστηκαν και δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες μετά την επιδρομή».

Ο συνασπισμός διευκρινίζει επιπλέον ότι κανείς από τους στρατιωτικούς συμβούλους που ήταν παρόντες δεν τραυματίστηκε.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε μια περιττή κλιμάκωση μεταξύ των δυνάμεων που μάχονται τον κοινό μας εχθρό», την ISIS συμπληρώνεται στο δελτίο τύπου.

Oi Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις μετά την προέλαση των συριακών και ρωσικών στρατευμάτων στην Ντέιρ Εζόρ,, θυμήθηκαν αίφνης την πόλη, κατόπιν υποδείξεως των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να στέλνουν περισσότερες δυνάμεις στην περιοχή προκειμένου να δηλώσουν την παρουσία τους.

Η Ρωσία από την πλευρά της διέψευσε το συμβάν. «Δεν είναι δυνατόν. Γιατί να τους βομβαρδίσουμε;» είπε στο Γαλλικό Πρακτορειο ο εκπρόσωπος Ιγκόρ Κονασένκοφ, από τη ρωσική βάση Χμεϊμίν, στη δυτική Συρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρά την ρωσική διάψευση ο βομβαρδισμός είναι ξεκάθαρο ότι αποτέλεσε μήνυμα της Ρωσίας προς το SDF να μην τολμήσει να πλησιάσει περισσότερο την Ντέιρ Εζόρ, καθώς η νίκη αυτή ανήκει αποκλειστικά στον συριακό και ρωσικό Στρατό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.