ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Εμφύλιος τζιχαντιστών στην βορειοδυτική Συρία (φωτό, βίντεο)

Εμφύλιος τζιχαντιστών στην βορειοδυτική Συρία (φωτό, βίντεο)

Οι μάχες μεταξύ τζιχαντιστών της Ταχρίρ Αλ Σαμ, του βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία με τους τζιχαντιστές της πρώην συμμαχικής τους οργάνωσης Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι συνεχίστηκαν για δεύτερη νύχτα.

Οι δύο τρομοκρατικές οργανώσεις πολεμούν μεταξύ τους στα δυτικά της επαρχίας του Χαλεπιού, που παραμένουν υπό τον έλεγχο των τρομοκρατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το μέτωπο, η Ταχρίρ Αλ Σαμ επιτέθηκε σε θέσεις της Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι κοντά στην πόλη Καφρ Νάχα, σφυροκοπώντας με όλμους και ρουκέτες.

Η σύγκρουση μεταξύ των δύο οργανώσεων, που υπήρξαν σύμμαχοι μέχρι πρόσφατα, οπωσδήποτε αποδυναμώνει τις άμυνες των τζιχαντιστών στη βορειοδυτική Συρία, μια περιοχή που ο Συριακός Στρατός προετοιμάζεται να επιτεθεί για να την απελευθερώσει.

Οι τζιχαντιστικές οργανώσεις ελέγχουν ολόκληρη την επαρχία Ιντλίμπ και τα δυτικά της επαρχίας του Χαλεπιού.

Στον χάρτη που ακολουθεί, σημειωμένο με αστέρι, το σημείο των συγκρούσεων των δύο τζιχαντιστικών οργανώσεων.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο εκπρόσωπος της φιλότουρκης τζιχαντιστικής οργάνωσης Αχράρ Αλ Σαμ, που έχει συγκρουστεί πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν με την Ταχρίρ Αλ Σαμ, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι δυνάμεις τους προετοιμάζονται να εμπλακούν στις μάχες στο πλευρό της Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι.

Η Αχράρ Αλ Σαμ είναι μισθοφόροι της Τουρκίας, στο παρελθόν επίσης σύμμαχοι της Αλ Κάιντα, ενώ η Νουρ Αλ Ντιν Αλ Ζίνκι έγινε διεθνώς γνωστή όταν αποκεφάλισε έναν ανήλικο που έπιασε αιχμάλωτο στο Χαλέπι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.