ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Σάλος στη Γαλλία με την απόφαση να μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στο Παρίσι μια drag queen

Η Φλόγα που η αφή της έγινε στον Ιερό χώρο της Ολυμπίας

Σάλος στη Γαλλία με την απόφαση να μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στο Παρίσι μια drag queen

Η Minima Geste, 33 ετών, έχει γίνει το πιο πρόσφατο σημείο ανάφλεξης με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι, μετά από σειρά άλλων και έντονων αντιπαραθέσεων γύρω από τη μουσική για την τελετή έναρξης και την επίσημη αφίσα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αυτό γιατί ο/η drag queen Minima Geste θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα που άναψε στον Ιερό χώρο της Ολυμπιάς στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Επιβεβαιώνω την πλήρη υποστήριξή μου προς αυτήν», είπε η σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό σε δήλωση την Παρασκευή, αναφορικά με το πρόγραμμα που περιλαμβάνει την μεταφορά της Ιερής Φλόγας

«Θα το ξαναπώ: είμαι περήφανη και, ναι, το Παρίσι είναι περήφανο που μια drag queen θα φέρει τη δάδα και τις αξίες της ειρήνης και της ανθρωπιάς», πρόσθεσε.

Η δήμαρχος του Παρισιού είπε ότι η Geste είχε πέσει θύμα «ομοφοβικών και τρανσφοβικών προσβολών» και θα τη βοηθήσει να κινήσει νομικά μέτρα.

Πρόκειται ακριβώς για την ίδια δήμαρχο η οποία είχε πει ότι δεν θέλει Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές στο Παρίσι.

«Θέλω να πω στους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στο Παρίσι», είχε σημειώσει.

Το άτομο Minima Geste, που εμφανίστηκε σε μήνυμα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τετάρτη, επιλέχθηκε από την πόλη ως ένας από τους λαμπαδηδρόμους της όταν η σκυταλοδρομία φτάσει στην πρωτεύουσα στις 14 και 15 Ιουλίου.

“Το να έχεις μια drag queen να μεταφέρει τη δάδα — και ίσως να πέφτει, περίμενε και να δεις! — είναι μια τεράστια πηγή υπερηφάνειας”, είπε η Geste, η οποία φοράει τακούνια 25 εκατοστών (10 ιντσών) όταν φοράει πλήρη στολή, της μεταμφίεσης.

«Ένα από τα μηνύματα που θέλω να μεταφέρω είναι η υπερηφάνεια για την κοινότητά μου γιατί πριν από 10 χρόνια το να κουβαλάω τη δάδα από μια drag queen θα ήταν αδιανόητο», πρόσθεσε ο ακτιβιστής για την κοινότητα LGBTQIA+ κτλ.

Μάλιστα κάνει και χιούμορ λέγοντας πως ότι το να παίζει ως drag queen σε κορσέδες και ψηλοτάκουνα ήταν σωματικά απαιτητικό, «αλλά όχι ακόμα Ολυμπιακό άθλημα», προσθέτοντας ότι στο παρελθόν είχε κάνει πάλη και συγχρονισμένη κολύμβηση.

Η δεξιά πολιτικός Marion Marechal είπε ότι η Geste ήταν υπεύθυνη για «ιδιαίτερα χυδαίες» και «υπερσεξουαλικές παραστάσεις».

«Δεν νομίζω ότι αυτός είναι ένας καλός τρόπος να εκπροσωπήσεις τη Γαλλία στον κόσμο», είπε στο κανάλι TF1 την Πέμπτη.

Η Marechal μαζί με άλλους συντηρητικούς, συμπεριλαμβανομένης της Μαρίν Λεπέν, εξοργίστηκαν επίσης από τις φήμες που η γαλλομαλαϊκή σούπερ σταρ της R&B Aya Nakamura πρόκειται να εμφανιστεί κατά την τελετή έναρξης στις 26 Ιουλίου.

Η Λεπέν επέκρινε τα ρούχα της Νακαμούρα, την κατηγόρησε ότι δεν τραγουδούσε στα γαλλικά και είπε ότι μια εμφάνιση του καλλιτέχνη θα «ταπείνωνε» τους ανθρώπους.

Όπως είπε η υπουργός Πολιτισμού Rachida Dati, της Γαλλίας, η κριτική που ασκείται δείχνει τη δυσκολία δημιουργίας εθνικής ενότητας γύρω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε μια τόσο έντονα διχασμένη χώρα.

Όταν αποκαλύφθηκε η επίσημη αφίσα τον Μάρτιο — μια περίτεχνη χειροποίητη απεικόνιση του Παρισιού — ένας χαμένος χριστιανικός σταυρός στην κορυφή του ορόσημου των Invalides πυροδότησε συζήτηση για την κληρονομιά και την ταυτότητα της χώρας.

Η λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει στις 8 Μαΐου στη Μασσαλία ενόψει της έναρξης των Αγώνων στις 26 Ιουλίου.

Φυσικά η Ελλάδα που δίνει την Ολυμπιακή Φλόγα και που θα είχε κάθε δικαίωμα για να ασκήσει κριτική αλλά και έλεγχο ως προς το πως αυτή θα μεταφερθεί έχει πάθει αφωνία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.