ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Γάζα: Ένοπλοι Παλαιστίνιοι αφαίρεσαν 66 εκατομμύρια ευρώ από χρηματοκιβώτια τραπεζών

Σε διαδοχικές επιθέσεις με εκρηκτικά

Γάζα: Ένοπλοι Παλαιστίνιοι αφαίρεσαν 66 εκατομμύρια ευρώ από χρηματοκιβώτια τραπεζών

Ομάδες ένοπλων Παλαιστινίων, οι οποίες φέρονται να συνδέονται με τη Χαμάς, αφαίρεσαν τον προηγούμενο μήνα 66 εκατομμύρια ευρώ από τα χρηματοκιβώτια αρκετών τραπεζών στη Γάζα.

Στις 16 Απριλίου, υπάλληλοι ανακάλυψαν μια τρύπα στην οροφή του χώρου όπου βρίσκονταν τα χρηματοκιβώτια, όπως αναφέρει η Le Monde, προσθέτοντας ότι οι δράστες αφαίρεσαν κασέτες με χαρτονομίσματα σε ισραηλινά σέκελ, αξίας 2,8 εκατομμύρια ευρώ.

Την επόμενη ημέρα, 17 Απριλίου, ένοπλες ομάδες με εκρηκτικά επέστρεψαν στο κτίριο για να ανατινάξουν το νεοσχηματισμένο τσιμεντένιο πλαίσιο που είχε τοποθετηθεί για προστασία.

Άνοιξαν τρία χρηματοκιβώτια και αφαίρεσαν χαρτονομίσματα, συνολικής αξίας 29 εκατομμυρίων ευρώ.

Στις 18 Απριλίου, το δεύτερο κατάστημα, το πιο σημαντικό στο κέντρο της πόλης, δέχτηκε επίθεση από άνδρες που ισχυρίστηκαν ότι ανήκουν «στις ανώτατες αρχές της Γάζας», μια διατύπωση που υποδηλώνει σύνδεση με τη Χαμάς.

Οι δράστες έφυγαν με 33,6 εκατομμύρια ευρώ σε ισραηλινά σέκελ.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο ισραηλινός στρατός «κατέσχεσε στη Γάζα ένα σημαντικό χρηματικό ποσό» που ανήκε στην Τράπεζα.

Η Le Monde επικαλείται ισραηλινά μέσα που τον Φεβρουάριο ανέφεραν την κατάσχεση χρημάτων αντίστοιχων με «πολλές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια», για να αποτραπεί η πτώση τους στα χέρια της Χαμάς.

Επιπλέον, το ρεπορτάζ αναδεικνύει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Τράπεζα της Παλαιστίνης για την προστασία των χρημάτων της λόγω του πολέμου, καθώς και τη δυσκολία των κατοίκων να έχουν πρόσβαση σε ρευστό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μόνο δύο ATM λειτουργούν ακόμα, στη Ράφα και το Ντέιρ Αλ Μπάλαχ, μόνο όταν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.