ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

SDF: Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εξοπλίζουν τους Κούρδους

SDF: Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εξοπλίζουν τους Κούρδους

Σε επιβεβαίωση του γεγονότος πως οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε μια «τροποποίηση» στην παράδοση οπλισμού στον αραβοκουρδικό συνασπισμό που μάχεται τους τζιχαντιστές στη Συρία, προχώρησε Κούρδος αξιωματούχος

Σε ερώτηση σχετικά με τις ανακοινώσεις που έκανε η Τουρκία, σύμφωνα με τις οποίες έλαβε διαβεβαιώσεις από τον Λευκό Οίκο ότι θα σταματήσει η παράδοση όπλων στις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την κυριότερη κουρδική οργάνωση στη Συρία. Οι ΗΠΑ ωστόσο εμφανίστηκαν λιγότερο κατηγορηματικές στη συνέχεια, κάνοντας λόγο για μελλοντικές “τροποποιήσεις”.

Οι YPG χαρακτηρίζονται «τρομοκρατική οργάνωση» από την Τουρκία. Αποτελούν όμως τον βασικό πυρήνα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), της συμμαχίας που στηρίζεται από τις ΗΠΑ και συνιστά την αιχμή του δόρατος στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

«Δεν υπάρχει αλλαγή στις σχέσεις μεταξύ των SDF και της αμερικανικής κυβέρνηση», διαβεβαίωσε ο Άμπντελ Καρίμ Αμρ, ένας αξιωματούχος των ημιαυτόνομων κουρδικών περιοχών της Συρίας.

«Προφανώς, θα υπάρξει κάποια τροποποίηση στην παράδοση όπλων στις SDF μετά την εξουδετέρωση του ΙΚ, αλλά δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική των ΗΠΑ όσον αφορά τον συντονισμό» με την αραβοκουρδική συμμαχία, εξήγησε. «Η στήριξη θα συνεχιστεί μέχρι να εξαλειφθεί ό,τι απέμεινε (από το ΙΚ) σε όλη την περιοχ», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας την ανακοίνωση της Άγκυρας «λανθασμένη» και «όχι ακριβή».

«Είμαστε οι εταίροι ενός επίσημου, διεθνούς συνασπισμού που μάχεται την τρομοκρατία, αυτή η εταιρική σχέση συνεχίζεται», είπε από την πλευρά του ένας εκπρόσωπος Τύπου των SDF, o Μουστέφα Μπάλι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι την Παρασκευή έλαβε τη διαβεβαίωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ΗΠΑ θα σταματήσουν να εξοπλίζουν τις YPG.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.