ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κτύπημα ισλαμιστών στην ΑΒ Χμειμίμ: Σε εξέλιξη ρωσική επιχείρηση ειδικών δυνάμεων στην περίμετρο

Κτύπημα ισλαμιστών στην ΑΒ Χμειμίμ: Σε εξέλιξη ρωσική επιχείρηση ειδικών δυνάμεων στην περίμετρο

To πως κατάφεραν οι ισλαμιστές αντάρτες να κτυπήσουν την ρωσική ΑΒ Hmeymim στην Λαττάκεια στις 31 Δεκεμβρίου όπως πρώτο ανέφερε το pronews.gr ερευνούν οι ρωσικές αρχές, την ώρα που έχουν εξαπολύσει μεγάλη επιχείρηση για την εξουδετέρωσή τους.

Η ρωσικές δυνάμεις στη Συρία έχουν αποδοθεί την τελευταία εβδομάδα σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση προκειμένου να εξουδετερώσουν την ομάδα των τρομοκρατών που πραγματοποίησαν την επίθεση στην αεροπορική βάση με συνεχείς αεροκίνητες επιχειρήσεις:

Αυτές συνίσταται σε μεταφορά ειδικών δυνάμεων με ελικόπτερα Mil Mι-8 υπό τh συνοδεία επιθετικών ελικοπτέρων Mi-28 και Ka-52 ενώ την ίδια στιγμή ρωσικά UAV «χτενίζουν» όλη την επαρχία της Λαττάκεια.

Το πιθανότερο είναι βέβαια οι τρομοκράτες να έχουν ήδη εξουδετερωθεί αλλά και αυτό είναι κάτι που θα το μάθουμε αργότερα.

Οι ζημιές που υπέστησαν τα ρωσικά αεροσκάφη είναι κατά τι μικρότερες από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί, αλλά αυτό δεν αλλάζει τη σοβαρότητα του συμβάντος, καθώς ήταν η πρώτη φορά που αντάρτες κατάφεραν να κτυπήσουν ρωσική στρατιωτική βάση στη Συρία.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα aawsat.com υπάρχει διαβούλευση με τις συριακές αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί πως οι αντάρτες κατάφεραν να περάσουν τον κλοιό ασφαλείας γύρω από τη βάση και να πραγματοποιήσουν πυρά με όλμους.

Οι Ρώσοι θεωρούν υπεύθυνες για την επίθεση ομάδες ισλαμιστών που έχουν εκπαιδευτεί από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα όσα παραδέχθηκε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στη βάση υπήρξε επίθεση από όλμους και η οποία έγινε η αιτία να σκοτωθούν δύο Ρώσοι στρατιωτικοί. Είναι το πλήρωμα του ρωσικού επιθετικού ελικοπτέρου που το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κατέπεσε και συνετρίβει εξαιτίας μηχανικών προβλημάτων; Το πιθανότερο είναι πως ναι.

Η προσφιλής ρωσική τακτική –και όχι μόνο- σε ότι αφορά απώλειες που οι αιτίες δεν επιθυμεί να γίνουν γνωστές είναι να τις αναφέρει σε διαφορετικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα Vestnik Mordovi ομάδα ρωσικών στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων πιστοποίησε ότι ισλαμιστές αντάρτες χρησιμοποίησαν όλμους των 82 χλστ. Vasilek με μέγιστο δραστικό βεληνεκές τα 8 χλμ. κάτι που σημαίνει πως οι αντάρτες κατάφεραν να πλησιάσουν σε απόσταση “αναπνοής” απο την βάση.

Σε ότι αφορά τις πραγματικές ζημιές που υπέστησαν τα ρωσικά αεροσκάφη ίσως δεν τις μάθουμε ποτέ.
Ο Ρώσος δημοσιογράφος Ρομάν Σαπόνκοφ, δημοσίευσε φωτογραφία που έδειχναν ζημιά στα πτερύγια ύψους-βάθους ενός βομβαρδιστικού Su-24.

Σύμφωνα με τον ιδιο, ζημιές υπέστησαν έξι Su-24, ένα Su-35S, ένα μεταφορικό An-72, ένα αεροσκάφος επιτήρησης An-30 και ένα μεταφορικό ελικόπτερο Mi-8. Από αυτά τα δύο Su-24s και ένα Su-35S τέθηκαν ξανά σε κατάσταση επιχειρησιακής ετοιμότητας.

https://twitter.com/MJ_Cruickshank/status/948820819106549761

Για όσους περιμένουν δορυφορικές φωτογραφίες από την βάση για να διαπιστώσουν τις ζημιές μάλλον θα περιμένουν για πολύ καθώς ο καιρός ήταν άσχημος τις τελευταίες ημέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/WaelAlHussaini/status/949012880095051777

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.