ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Καταρρίφθηκε τουρκικό επιθετικό ελικόπτερο Τ-129 στην Αφρίν (βίντεο) – 11 ακόμα νεκροί Τούρκοι στρατιωτικοί

Καταρρίφθηκε τουρκικό επιθετικό ελικόπτερο Τ-129 στην Αφρίν (βίντεο) – 11 ακόμα νεκροί Τούρκοι στρατιωτικοί

Ημέρα καταρρίψεων σήμερα στην Συρία και “δύο στα δύο” για τα ρωσικά α/α συστήματα: Ενα τουρκικό επιθετικό ελικόπτερο T-129 εγχώριας κατασκευής από αυτά που κτυπούν την Αφρίν από την αρχή των επιχειρήσεων, καταρρίφθηκε στην πόλη Rajo, στον βορειοδυτικό θύλακα της Αφρίν.

Kαι οι δύο Τούρκοι πιλότοι είναι νεκροί. Οι Κούρδοι χρησιμοποίησαν ρωσικό φορητό αντιαεροπορικό πύραυλο SA-18 MANPADS, στήνοντας ενέδρα στο τουρκικό ελικόπτερο, όπως θα δείτε στο βίντεο.

Στο ένα βίντεο μιλάνε για “Cobra”, αλλά από τη σιλουέτα στο δεύτερο βίντεο φαίνεται ότι πρόκειται καθαρά για το νέο τουρκικό επιθετικό ελικόπτερο T-129 Atak, το οποίο δέχθηκε την πρώτη του απώλεια σε ένοπλες συγκρούσεις. Οι δοκιμές επί πεδίου μάχης έχουν και τις απώλειές τους…

Κάποιες φήμες ανέφεραν ότι η βολή έγινε από MANPAD Stinger αμερικανικής κατασκευής, αλλά αυτό μάλλον δεν αληθεύει. Οι Κούρδοι δεν έχουν παραλάβει Stinger όπως διαβεβαιώνουν οι Αμερικανοί. Αντίθετα έχουν μεγάλες ποσότητες από SA-18 από τις αποθήκες του συριακού Στρατού.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε το γεγονός μιλώντας στα τουρκικά ΜΜΕ. «Θα πληρώσουν βαρύ τίμημα γι’αυτό» είπε ο Ερντογάν

Το ελικόπτερο συνετρίβη επί τουρκικού εδάφους, στα σύνορα με την περιοχή Αφρίν της Συρίας, όπου η Τουρκία έχει εξαπολύσει επιχείρηση κατά των κουρδικών δυνάμεων.

Στις 20 Ιανουαρίου, το Γενικό Επιτελείο των Τούρκων Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης Olive Branch κατά των κουρδικών δυνάμεων στην περιοχή Afrin της Συρίας.

Έντεκα νεκρούς μετρά μέσα σε 24 ώρες ο τουρκικός στρατός στο Αφρίν.

Ακόμη εννέα τραυματίστηκαν στο πλαίσιο τη επέμβασης της Άγκυρας στον κουρδικό θύλακα της Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία, όπως ανακοίνωσε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο, στον απολογισμό που εξέδωσε πριν λίγο.

Δύο από τα θύματα είναι οι χειριστές που έχασαν τη ζωή τους στη κατάρριψη τουρκικού ελικοπτέρου κοντά στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας.

Εννέα από τους έντεκα νεκρούς είναι μέλη ειδικών δυνάμεων.

https://twitter.com/HarunErdal_/status/962302559514972160

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.