ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Θεατρίνος, πολιτικός απατεώνας και πατριδοκάπηλος» ο Φελόπουλος; Πέφτω από τα σύννεφα!

Η ουκρανική αντεπίθεση περνά στη τρίτη φάση της στο νότιο μέτωπο: Ή θα διασπάσουν την πρώτη ρωσική γραμμή άμυνας ή θα ηττηθούν ολοκληρωτικά!

Οι στόχοι των Ουκρανών μετά την κατάληψη του Ουροζάινε

Η ουκρανική αντεπίθεση περνά στη τρίτη φάση της στο νότιο μέτωπο: Ή θα διασπάσουν την πρώτη ρωσική γραμμή άμυνας ή θα ηττηθούν ολοκληρωτικά!

Οι Ουκρανοί ανακατέλαβαν την μικρή πόλη Ουροζάινε, η οποία βρίσκεται νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας και πλέον αναμένεται να ξεκινήσουν την τρίτη φάση της αντεπίθεσής του. 

Υπάρχει σημαντικός όγκος υλικών και ανθρώπινων πόρων του ουκρανικού στρατού στα νότια μέτωπα, όπου αναμένεται ότι τα στρατεύματα θα εξαπολύσουν ένα ισχυρό κύμα επιθέσεων. 

Στόχοι των Ουκρανών είναι η κατάληψη των υψηλών περιοχών δυτικά και ανατολικά του ποταμού Mokri Yali φτάνοντας έτσι στη γραμμή Kermenchyk-Staromlynivka, την τελευταία αμυντική γραμμή πριν από την 1η κύρια ρωσική αμυντική γραμμή.

Αλλά και η κατάληψη της πόλης Ρομποτίνο και ανάπτυξη της επίθεσης νοτιότερα μέχρι την 1η κύρια ρωσική αμυντική γραμμή, αναμένεται επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα ανοίξουν έναν άλλο άξονα γύρω από τη Novopokrovka, καθώς πολλές ενισχύσεις ήρθαν στην περιοχή αυτή τις τελευταίες ημέρες.

Μόλις ο ουκρανικός στρατός φθάσει σε αυτούς τους στόχους θα είναι δυνατόν να εκμεταλλευτεί τη δυναμική και να φθάσει σε μία από τις μεγάλες πόλεις που βρίσκονται στη 2η ρωσική κύρια αμυντική γραμμή. Ωστόσο πρέπει να τονιστεί ότι θα είναι πολύ δύσκολο, καθώς η Ουκρανία δεν έχει Αεροπορία.

Ωστόσο, αν αυτή η 3η φάση δεν είναι επιτυχής, είναι πολύ πιθανό οι επιθετικές δυνατότητες της Ουκρανίας να μειωθούν λόγω της φθοράς που φέρεται να έχουν υποστεί οι ταξιαρχίες μέσα σε τρεις μήνες.

Επιπλέον, η έλλειψη περισσότερων ταξιαρχιών θα αποτελούσε απειλή για τις ουκρανικές δυνάμεις την ώρα που ο ρωσικός στρατός δείχνει μεγάλες ικανότητες να περιστρέφεται και να εξαπολύει επιθέσεις σε μικρή κλίμακα αλλά επεκτεινόμενες σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου αναγκάζοντας τους Ουκρανούς να μετακινήσουν στρατεύματα σε αυτούς τους άξονες.

Παρ’ όλα αυτά, αυτή η υπερέκταση των δυνάμεων, πολλές από τις οποίες είναι εξαντλημένες, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από τους Ρώσους για να διασπάσουν σε κάποια περιοχή του μετώπου και να ξεκινήσουν μια μεγάλη επίθεση από εκεί.

Οι επόμενες εβδομάδες αναμένεται να είναι κρίσιμες.

Όσον αφορά το Ρομποτίνο, το οποίο αναφέραμε παραπάνω, η 82η Εφεδρική Ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επί αμερικανικών τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού Stryker προελαύνει κοντά στο Ραμποτίνο, με τους Ρώσους να εξαπολύουν σφοδρά πυρά.

Η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εξαπέλυσε στην επίθεση τις μονάδες της πρόσφατα αναπτυχθείσας 82ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι οποίες βρίσκονταν σε εφεδρεία.

Τώρα, οι εχθρικές αποβάσεις με τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Stryker επιτίθενται προς την κατεύθυνση των θέσεων των αερομεταφερόμενων δυνάμεων στα πεδία στη γραμμή Ρομποτίνο-Verbovoye. Ήδη ένα μεγάλο μέρος του εξοπλισμού των Ουκρανών έχει καταστραφεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.