ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Τι Κίεβο ανακοίνωσε και επίσημα την κατάληψη του Ουροζάινε – Υψώθηκε η ουκρανική σημαία (βίντεο)

Μικρή πόλη που η Ουκρανία θεωρεί σημαντική για την προέλαση προς την Μελιτόπολη

Τι Κίεβο ανακοίνωσε και επίσημα την κατάληψη του Ουροζάινε – Υψώθηκε η ουκρανική σημαία (βίντεο)

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι δυνάμεις του στρατού της ανακατέλαβαν τη μικρή πόλη Ουροζάινε από τα στρατεύματα της Ρωσίας στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, κάτι που ήδη είχαμε αναφέρει στο pronews.gr

Την είδηση της ανακατάληψης του χωριού από τα ρωσικά στρατεύματα δημοσιοποίησε σήμερα (16.8.2023) η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Χάνα Μαλιάρ, σε μήνυμά της στο Telegram, όπου ανέφερε: «Το Ουροζάινε απελευθερώθηκε. Οι υπερασπιστές μας έχουν οχυρωθεί στα περίχωρα».

Το χωριό αυτό στην περιφέρεια του Ντονιέτσκ ανήκει σε σύμπλεγμα μικρών οικισμών που η Ουκρανία έχει δηλώσει ότι έχουν απελευθερωθεί από τις αρχές Ιουνίου, όταν ξεκίνησε την προέλασή της ενάντια στα στρατεύματα της Ρωσίας που ελέγχουν μεγάλες εκτάσεις στα νότια και τα ανατολικά.

Από την πλευρά της Ρωσίας δεν υπήρξε κάποιο άμεσο σχόλιο. Λίγο μετά όμως, οι Ουκρανοί δημοσιοποίησαν στα social media βίντεο όπου Ουκρανοί στρατιώτες υψώνουν την σημαία της χώρας σε ένα μνημείο στο χωριό αφιερωμένο στους σοβιετικούς στρατιώτες που πολέμησαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δείχνοντας ότι κέρδισαν τη μάχη από τους Ρώσους.

«Τα μέλη της 35ης χωριστής Ταξιαρχίας Πεζοναυτών με το όνομα του αντιναύαρχου Mykhailo Ostrohradskyi, μαζί με τους συντρόφους τους από την 38η ξεχωριστή ταξιαρχία πεζοναυτών και με τη συμμετοχή άλλων μονάδων των Αμυντικών Δυνάμεων της Ουκρανίας, απελευθέρωσαν τον οικισμό Ουροζάινε στην περιοχή του Ντονιέτσκ», δήλωσε ο στρατός του Κιέβου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.