ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αττική: Εξαρθρώθηκε δίκτυο παραγωγής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων

Αττική: Εξαρθρώθηκε δίκτυο παραγωγής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων

Δίκτυο που παρήγαγε και διακινούσε εκατομμύρια πακέτα λαθραία τσιγάρα στην εγχώρια και βαλκανική αγορά αποκαλύφθηκε, ύστερα από πολύμηνες έρευνες των διωκτικών αρχών.

Στην υπόθεση εμπλέκονται περίπου 40 άτομα, στην πλειονότητά τους ομογενείς και υπήκοοι χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ενώ ως «εγκέφαλοι» εμφανίζονται πατέρας και γιος.

Τα στοιχεία για τη δράση του πολυμελούς δικτύου καταγράφονται στη δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Ως «έδρα» του κυκλώματος – που φέρεται να δρα τουλάχιστον από το 2014 – περιγράφεται η Αττική. Σε περιοχές του Ασπροπύργου και της Ελευσίνας λειτουργούσαν δύο «εργοστάσια» παραγωγής τσιγάρων και τρεις αποθήκες για την απόκρυψή τους.

Σε εφόδους που έγιναν στους παραπάνω χώρους, αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης οργανωμένου εγκλήματος της Θεσσαλονίκης, κατάσχεσαν πάνω από 9 εκατ. πακέτα τσιγάρα διαφόρων εταιρειών, για τα οποία υπολογίστηκε ότι οι διαφυγόντες δασμοί ξεπερνούν τα 135 εκατ. ευρώ.
Εξάλλου, κατασχέθηκαν 70 τόνοι καπνού που εκτιμάται ότι προορίζονταν για την παραγωγή λαθραίων τσιγάρων, φορτηγά που χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά των τσιγάρων, μηχανολογικός εξοπλισμός από τα «εργοστάσια» κ.ά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.