ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Επίθεση αγνώστων με μολότοφ στο σπίτι του Αλ. Φλαμπουράρη στα Εξάρχεια για 8η φορά (upd)

ΕΚΤΑΚΤΟ: Επίθεση αγνώστων με μολότοφ στο σπίτι του Αλ. Φλαμπουράρη στα Εξάρχεια για 8η φορά (upd)

Για άλλη μια φορά το σπίτι του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, στα Εξάρχεια έγινε στόχος επίθεσης.

Άγνωστοι επιτέθηκαν το μεσημέρι στις 12:40 του Σαββάτου στη διμοιρία έξω από το σπίτι του υπουργού Επικρατείας, εκτοξεύοντας εναντίον του βόμβες μολότοφ, πέτρες και ξύλα.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, περίπου 15 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά στην στατική αστυνομική δύναμη της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης που φρουρεί το σπίτι του κ. Φλαμπουράρη και πέταξαν εναντίον τους βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα να αρπάξει φωτιά ένα αστυνομικό τζιπ.

Η φωτιά σβήστηκε από τους αστυνομικούς αφού το όχημα υπέστη φθορές ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός.

Οι δράστες μετά την επίθεση τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τους.

Αυτή είναι η όγδοη φορά που το σπίτι του κ. Φλαμπουράρη γίνεται στόχος επίθεσης, από τον περασμένο Νοέμβριο.

Και τις προηγούμενες φορές οι δράστες είχαν εκτοξεύσει βόμβες μολότοφ και πέτρες ενώ σε άλλη περίπτωση περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό την είσοδο της οικίας και την πυρπόλησαν.

Αναλυτικά οι επιθέσεις που έχουν γίνει στο σπίτι του υπουργού Επικρατείας:

19 Μαΐου 2017: Λίγες ώρες μετά την ψήφιση του 4ου μνημονίου στη Βουλή, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που φρουρούσαν το σπίτι του υπουργού επικρατείας.

18 Απριλίου 2017: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον των αστυνομικών και της οικίας του υπουργού.

24 Οκτωβρίου 2016: Δέκα κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με μολότοφ εναντίον των αστυνομικών. Ζημιές σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο.

29 Ιουλίου 2016: Δεκαπέντε δράστες επιτέθηκαν με μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ

5 Ιουνίου 2016: 40 άτομα εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση με βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε

30 Ιανουαρίου 2016: Δέκα κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικού φρουρού που ήταν μέσα σε αυτοκίνητο. Υπέστη εγκαύματα. Το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς όπως και το αυτοκίνητο του γιου του υπουργού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

21 Νοεμβρίου 2015: Ήταν η πρώτη επίθεση με στόχο την υπουργική οικία. Άγνωστοι περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό την είσοδο και την πυρπόλησαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.