ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πύρινη «κόλαση» στην Ζάκυνθο: Κάηκαν σπίτια και καταστήματα – Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα (φωτό, βίντεο)

Πύρινη «κόλαση» στην Ζάκυνθο: Κάηκαν σπίτια και καταστήματα – Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα (φωτό, βίντεο)

[Ανανέωση]

Δύσκολη νύχτα στη Ζάκυνθο, καθώς σε εξέλιξη είναι τα πύρινα μέτωπα σε Αναφωνήτρια, Βολίμες και Πόρτο Βρώμη.

Δύο Σινούκ θα συνδράμουν από το πρωί στις ρίψεις νερού από αέρος, ενώ στο νησί αναμένονται ενισχύσεις με 14 υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής και τρία ερπυστριοφόρα του στρατού.

Ανεξέλεγκτη καίει μεγάλη πυρκαγιά στην βόρεια Ζάκυνθο. Στην Αναφωνήτρια έχουν καεί σπίτια, καταστήματα και εστιατόρια. Ο αγώνας τώρα εντοπίζεται στο να μην επεκταθεί η πυρκαγιά προς το χωριό Μαριές που είναι πολύ κοντά.

Η περιοχή των Μαριών βρίσκεται σε πύρινο κλοιό καθώς οι άνεμοι που πνέουν ωθούν τις φλόγες στο χωριό. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και μετά τις 12 το βράδυ αναμένονται στο νησί ερπυστριοφόρα του στρατού για να συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών.

Κάτοικοι της περιοχής μιλώντας στον ΣΚΑΪ κατήγγειλαν ότι υπάρχει πολύ μικρή πυροσβεστική δύναμη και εξέφρασε το παράπονο ότι είναι μόνοι τους οι κάτοικοι της περιοχής και κινδυνεύουν. «Μας έχουν εγκαταλείψει» διαμηνύουν δραματικά.

Μόλις έπεσε το φως της ημέρας σταμάτησαν οι εναέριες ρίψεις από 4 αεροσκάφη και ένα στρατιωτικό ελικόπτερο Σινούκ.

Στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, βρίσκονται πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής με δέκα άντρες και δύο υδροφόρες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Στην περιοχή της Αναφωνήτριας, κατεστράφη ολοσχερώς μια παλαιά κατοικία όπου διέμεναν δύο ηλικιωμένοι ενώ σοβαρές ζημιές έχει υποστεί ταβέρνα της περιοχής.

Σύμφωνα με το imerazante οι φλόγες έχουν μετατρέψει σε στάχτες καταστήματα και εστιατόρια. Οι εκρήξεις από τις μπουκάλες υγραερίου επέτειναν τον τρόμο στους κατοίκους.

Οι φλόγες αγκάλιασαν το μοναστήρι της Αναφωνήτριας το οποίο σώθηκε την τελευταία στιγμή.

Δυστυχώς, οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Νωρίτερα, εκδηλώθηκαν δύο νέες περκαγιές στη Ζάκυνθο, στις περιοχές Σκούτα και Πελιλομποί, κοντά στη φωτιά στις Άνω Βολίμες. Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν πρόκειται για ενιαίο μέτωπο.

Ο δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς μιλά για σχέδιο εμπρησμού επικαλούμενος τα τρία μέτωπα που ξέσπασαν ταυτόχρονα. «Δεν είναι δυνατόν να μην πρόκειται για σχέδιο εμπρησμού όταν ξεσπούν ταυτόχρονα. Σαφώς, το μυαλό μας εκεί θα πάει» είπε στον ΑΝΤ1. Είπε ακόμη ότι στο νησί ξέσπασαν 30 πυρκαγιές μέσα σε διάστημα ενός μηνός.

Η εικόνα από τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει το τελευταίο 24ωρο

Από τις 6 το πρωί χθες έως τις 6 σήμερα εκδηλώθηκαν 52 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι παρακάτω πυρκαγιές και συγκεκριμένα:

1. H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στις 25/08/2017 στις 09:53 στους Ταξιάρχες Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 23 άτομα πεζοπόρο, από αέρος συνδράμουν 3 Α/Φ PZL, 1 Α/Φ Canadair και 1 Ε/Π Chinook, τα οποία εάν χρειαστεί θα ενισχυθούν.

2. H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση, στις 25/08/2017 και ώρα 11:51 στην περιοχή Κακή Βίγλα Σαλαμίνας. Είναι οριοθετημένη, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρο και 2 ιδιωτικά βυτιοφόρα.

3. H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στις 25/08/2017 , 14:27 στην περιοχή Σαντομέρι Αχαΐας. Είναι οριοθετημένη, με εστίες εντός της καμένης έκτασης, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 2 ΟΤΑ.

4. H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δάσος, στις 25/08/2017 , 16:45 στην περιοχή Άγιος Νικόλαος Αχαΐας. Είναι οριοθετημένη, με εστίες εντός της καμένης έκτασης, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 2 ιδιωτικά βυτιοφόρα και 1 μηχάνημα.

. H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στις 26/08/2017, 00:55 στην περιοχή Άγιοι Θεόδωροι Μεγαλόπολης. Για την κατάσβεση της επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο και από αέρος συνδράμουν 5 Α/Φ PZL, 2 Α/Φ Canadair.

Σε εξέλιξη, αλλά χωρίς ενεργό μέτωπο βρίσκονται οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν:

• στις 25/08/2017 , 15:10 στην περιοχή Αγαλάς Ζακύνθου

• στις 25/08/2017, 21:19 στην περιοχή Αργάσι Ζακύνθου

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.