Θεσσαλονίκη: Πακιστανοί κρατούσαν ομοεθνείς τους φυλακισμένους σε αποθήκη

Θεσσαλονίκη: Πακιστανοί κρατούσαν ομοεθνείς τους φυλακισμένους σε αποθήκη

Ένα εφιάλτη έζησαν δύο Πακιστανοί, οι οποίοι κρατούνταν, παρά τη θέλησή τους από ομοεθνείς τους, σε αποθήκη στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Οι δράστες συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς του Γραφείου Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Όλα ξεκίνησαν μετά από καταγγελία αλλοδαπού σύμφωνα με την οποία ομοεθνείς του κατακρατούνταν παράνομα σε αποθήκη, για χρονικό διάστημα τεσσάρων ημερών.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σήμερα μετά τα μεσάνυχτα εντοπίσθηκε η αποθήκη στην περιοχή των Διαβατών, στο εσωτερικό της οποίας κρατούνταν παράνομα και υπό την απειλή σιδερένιου λοστού, δεκατέσσερις αλλοδαποί. Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν και οι δύο δράστες, ενώ σύμφωνα με δήλωση παθόντα, ένας εξ αυτών, κατά την εκεί παραμονή τους, άσκησε σωματική βία.

Πρόκειται για άντρες ηλικίας 17 και 34 ετών, σε βάρος των οποίων και τριών ακόμα συνεργών τους αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου σχημάτισαν δικογραφία, κατά περίπτωση, για Σύσταση Εγκληματικής Οργάνωσης, Παράνομη κατακράτηση, Αρπαγή, Διευκόλυνση εισόδου στη χώρα υπηκόων τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα προς τούτο και Απλή σωματική βλάβη.

Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα, οι αλλοδαποί κρατούνταν χωρίς τη θέλησή τους, μέχρι να παραδώσουν χρηματικά ποσά προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι, ενώ όλοι τους είχαν εισέλθει παράνομα στην Ελληνική επικράτεια, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό εμπλεκομένων στην υπόθεση συνεργών τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: thestival

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.