ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κρήτη: Επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τον απεγκλωβισμό παράνομων μεταναστών στα νησάκια Παξιμάδια

Κρήτη: Επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τον απεγκλωβισμό παράνομων μεταναστών στα νησάκια Παξιμάδια

Επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος ξεκίνησε λίγο μετά τις 7:00 το απόγευμα στα νησάκια Παξιμάδια που βρίσκονται σε απόσταση 7 μιλίων νότια της Αγίας Γαλήνης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περίπου 50 με 60 άτομα, όλοι τους πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν σε σκάφος που παρουσίασε βλάβη μεσοπέλαγα, αποβιβάστηκαν στις ακατοίκητες νήσους. Στη συνέχεια ήρθαν σε επαφή μέσω της ευρωπαϊκής γραμμής έκτακτης βοήθειας 112 με τις ελληνικές αρχές ζητώντας συνδρομή.

Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση στον Λιμενικό Σταθμό της Αγίας Γαλήνης, σκάφος του οποίου προσπαθεί να προσεγγίσει τις νησίδες ώστε να μεταφέρει στη στεριά με ασφάλεια τους μετανάστες. Ωστόσο οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι δυσχερείς γεγονός που προκαλεί σοβαρά προσκόμματα στον κατάπλου του σκάφους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Cretapost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.