ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορείς να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γιάννενα: Εντοπίστηκε σάκος με αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας

Γιάννενα: Εντοπίστηκε σάκος  με αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, εντοπίστηκε σε αγροτική και θαμνώδη περιοχή, ταξιδιωτικός σάκος με αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν και περισυνέλεξαν σήμερα το πρωί στην Περίβλεπτο Ιωαννίνων και συγκεκριμένα κοντά στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κακαβιάς, κρυμμένο ανάμεσα σε θάμνους, ταξιδιωτικό σάκο που περιείχε, τμήμα μαρμάρινου πεσσίσκου με διαμόρφωση κορινθιακού κιονόκρανου, το οποίο χρονολογείται ως βυζαντινής – μεταβυζαντινής περιόδου, τμήμα μαρμάρινου γωνιαίου ακρωτηρίου, με διαμόρφωση ανθεμίου, άγνωστης χρονολόγησης, λίθινο επίμηκες αντικείμενο, άγνωστης χρονολόγησης, πήλινη κωνική αγνύθα, η οποία χρονολογείται ως κλασσικής ή ελληνιστικής περιόδου, σιδερένια φυλλόσχημη αιχμή δόρατος, η οποία χρονολογείται μεταξύ αρχαϊκών και ελληνιστικών χρόνων.

Για τα προαναφερόμενα αντικείμενα, αρμόδιος αρχαιολόγος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, αποφάνθηκε ότι πρόκειται για αντικείμενα που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».
Τα παραπάνω αντικείμενα θα σταλούν στην αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία για την περαιτέρω εξέτασή τους, για τον ακριβή προσδιορισμό της χρονολόγησης και της αρχαιολογικής τους εκτίμησης.

Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: www.pamepreveza.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.