ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Συνελήφθη «ο βασιλιάς των τσιγγάνων»: Κρύβονταν σε κρύπτες στους τοίχους του σπιτιού του!

Συνελήφθη «ο βασιλιάς των τσιγγάνων»: Κρύβονταν σε κρύπτες στους τοίχους του σπιτιού του!

Καταζητούμενος δολοφόνος ο οποίος κρυβόταν εδώ και πολλούς μήνες σε κρύπτη στο σπίτι του,συνελήφθη στη Γιάννουλη της Λάρισας.

Εις βάρος του 62χρονου εκκρεμούσε διάταξη του εισαγγελέα για έκτιση υπολοίπου ποινής φυλάκισης για ανθρωποκτονία.

Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ασύρματοι συντονισμένοι με την συχνότητα της αστυνομίας, ναρκωτικά δισκία και αναβολικά φάρμακα, κυνηγετικά όπλα, δύο αεροβόλα όπλα και φυσίγγια.

Πρόκειται για τον Κώστα Βιλανάκη, τον «βασιλιά των τσιγγάνων», που είχε φτιάξει ολόκληρο «δωμάτιο» μέσα στους τοίχους του σπιτιού του ως κρησφύγετο, ώστε να ξεγελάει τους αστυνομικούς και να παραμένει ελεύθερος.

Οι πληροφορίες που είχαν όμως το προηγούμενο διάστημα οι αστυνομικοί της ασφάλειας Λάρισας που βρίσκονταν στο κατόπι του από τον περασμένο Μάιο, ήταν «σίγουρες».

Έτσι, παρ’ότι δεν τον βρήκαν αρχικά όταν έκαναν έφοδο στο σπίτι του στη Γιάννουλη, δεν τα παράτησαν, αλλά έκαναν το σπίτι «φύλλο και φτερό» και τελικά, κυριολεκτικά, τον ξετρύπωσαν: Ανακάλυψαν την ειδική κρύπτη που είχε φτιάξει στον τοίχο του υπνοδωματίου του, η οποία ήταν καλυμμένη από την «πλάτη» του κρεβατιού, ώστε να μην φαίνεται και συνελήφθη, όπως επισημαίνει το «Έθνος».

Ο 62χρονος Κώστας Βιλανάκης είχε καταδικαστεί για την δολοφονία του ανιψιού του στον καταυλισμό των Ρομά στη Γιάννουλη, το 1998.

Είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, όμως όταν αποκαλύφθηκε η εμπλοκή του στο περιβόητο κύκλωμα τοκογλυφίας που ζητούσε ακόμα και το νεφρό των θυμάτων του για να ξεχρεώσουν, εκδόθηκε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Ο Βιλανάκης όμως εξαφανίστηκε και παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί βρέθηκαν αρκετές φορές μια ανάσα από την σύλληψή του, δεν τα είχαν έως τώρα, καταφέρει.

Τελικά ο «βασιλιάς των τσιγγάνων» βρέθηκε μέσα στην κρύπτη που είχε φτιάξει στο ίδιο του το σπίτι, συνελήφθη και οδηγήθηκε κατευθείαν στην φυλακή, όπως όριζε η διάταξη του εισαγγελέα Εφετών για να εκτίσει άλλα επτά χρόνια, έξι μήνες και επτά ημέρες.

Η «κρύπτη»:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.