ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τραγέλαφος με τους μετανάστες που ήθελαν να φύγουν: Κινητοποιηθήκαν για να τους παράσχουν βοήθεια!

Τραγέλαφος με τους μετανάστες που ήθελαν να φύγουν: Κινητοποιηθήκαν για να τους παράσχουν βοήθεια!

Τραγελαφικές καταστάσεις με τους παράνομους μετανάστες που απλά ήθελαν να φύγουν από την Ελλάδα, αλλά το ΛΣ τους εμπόδισε.

Όπως αναφέρεται μόλις έγιναν αντιληπτοί κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός για να τους παράσχει βοήθεια, με τη διαφορά ότι δεν ήθελαν καμία βοήθεια απλά ήθελαν να φύγουν!

Όλοι τους βρίσκονται σε αίθουσα του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης, Ναμπίλ- Ιωσήφ Μοράντ, «μόλις μας ειδοποίησε το Λιμενικό για την παρουσία των μεταναστών, κινητοποιηθήκαμε άμεσα, ώστε να τους παράσχουμε βοήθεια», άσχετα εάν δεν ήθελαν βοήθεια απλά ήθελαν να φύγουν.

«Ανοίξαμε», συνέχισε, «αίθουσα του Λιμενικού Ταμείου και με τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού και τοπικών επιχειρηματιών, τους δώσαμε κουβέρτες, εμφιαλωμένο νερό και γάλα για τα παιδιά».

Μάλιστα έδωσαν και διαταγή και στην 117ΠΜ για την εξασφάλιση της σίτισής τους.

«Παράλληλα», πρόσθεσε ο δήμαρχος, «φροντίσαμε να παράσχουμε ιατρική βοήθεια σε όσους μετανάστες είχαν ανάγκη, όπως επίσης και σε μία έγκυο».

Εξάλλου, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι οι περισσότεροι από τους μετανάστες είναι Ιρακινοί, κουρδικής καταγωγής, ενώ οι υπόλοιποι είναι Αφγανοί.

Επίσης, επισήμανε ότι όπως προέκυψε από τη διαδικασία της καταγραφής, οι περισσότεροι μετανάστες είχαν ήδη καταγραφεί σε άλλη περιοχή της χώρας και τώρα αναμένεται η απόφαση, για το τι πρόκειται να γίνει με αυτούς τους ανθρώπους, ενώ με όλους τους άλλους έχει λυθεί το πρόβλημα…

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες είχαν αναχωρήσει από περιοχή της Αττικής και μεταφέρθηκαν με κλειστού τύπου όχημα στην περιοχή της Γλύφας. Εκεί, επιβιβάστηκαν σε ιστιοφόρο με προορισμό την Ιταλία, αλλά όπως προαναφέρθηκε, έγιναν αντιληπτοί.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ανάμεσα στους μετανάστες υπήρχαν και τρεις υπήκοοι Ουκρανίας, οι οποίοι φέρονται ως διακινητές (παλαιότερα ονομάζονται και ως δουλέμποροι) και πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Αμαλιάδας.

Στο μεταξύ, με αφορμή την απόπειρα διακίνησης μεταναστών προς την Ιταλία, μέσω της Ηλείας, ο Γιώργος Γεωργιόπουλος δήλωσε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Μας απασχολεί το συγκεκριμένο θέμα, διότι για πρώτη φορά καταγράφεται τέτοιο περιστατικό και ζητάμε από τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής να ληφθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην μετατραπεί η περιοχή μας σε σημείο διακίνησης»!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.