ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θεσσαλονίκη: Οι καταγγελίες γειτόνων παραλίγο να «τορπιλίσουν» επιχείρηση σύλληψης της ΕΛ. ΑΣ. 57χρονου Γεωργιανού

Θεσσαλονίκη: Οι καταγγελίες γειτόνων παραλίγο να «τορπιλίσουν» επιχείρηση σύλληψης της ΕΛ. ΑΣ. 57χρονου Γεωργιανού

Παραλίγο ν’ αποτύχει η επιχείρηση της ΕΛ. ΑΣ. εξαιτίας των καταγγελιών γειτόνων όταν είχε μπει στο στόχαστρό της ένας 57χρονος γεωργιανής καταγωγής που έχει καταδικαστεί στην Ελλάδα ως αρχηγός μαφιόζικης οργάνωσης που έδρασε σε ευρωπαϊκές χώρες, ήταν ο στόχος της χθεσινής αστυνομικής επιχείρησης στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Τελικά ο «στόχος» συνελήφθη σήμερα το πρωί σε άλλη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ χθες συνελήφθησαν δύο κατηγορούμενοι συνεργοί

Ο Γεωργιανός έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη 14 ετών καθώς κρίθηκε ένοχος ότι συντόνιζε και από τη Θεσσαλονίκη μαφιόζικη οργάνωση που δρούσε από το 2008 έως το 2012 σε Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία, κυρίως με κλοπές. Το ίδιο διάστημα στις ισπανικές φυλακές ήταν ο αδερφός του.

Την προσεχή Τρίτη επρόκειτο η υπόθεσή του να δικαστεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώ ο ίδιος ήδη έχει εκτίσει την ποινή και ήταν ελεύθερος. Στελέχη της δίωξης οργανωμένου εγκλήματος της Ισπανίας είναι βασικοί μάρτυρες στην υπόθεση και μάλιστα για τη φύλαξή τους λαμβάνονταν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ωστόσο χθες οι γαλλικές δικαστικές αρχές εξέδωσαν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης καθώς τον κατηγορούν ότι συντόνιζε τη δράση μαφιόζικης οργάνωσης που δραστηριοποιήθηκε σε κλοπές στη Γαλλία από το 2016 έως σήμερα. Βάσει αυτού του εντάλματος συνελήφθη σήμερα, ενώ έρευνες γίνονται ταυτόχρονα και στη Γαλλία.

Χθες πάντως η ευαισθησία των κατοίκων που νόμισαν ότι ο θόρυβος από σπασμένους καθρέφτες ήταν πυροβολισμοί, κινδύνεψε να τινάξει τη μυστική αστυνομική επιχείρηση στον αέρα. Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης κινητοποιήθηκαν μαζικά, ενώ σηκώθηκε και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. θεωρώντας ότι σημειώθηκε επεισόδιο με ανταλλαγή πυροβολισμών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο 57χρονος αναμένεται να προσαχθεί αύριο στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για την εκτέλεση του ευρωενταλματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.