Για πρώτη φορά καταδικάστηκαν αλλοδαποί για μαζικές επιθέσεις κατά αστυνομικών στον εμπρησμό της Μόριας

Για πρώτη φορά καταδικάστηκαν αλλοδαποί για μαζικές επιθέσεις κατά αστυνομικών στον εμπρησμό της Μόριας

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χίου, μετά από πρόταση της Εισαγγελέως ενόχους 32 αλλοδαπούς, για την πρόκληση σωματικής βλάβης σε 11 αστυνομικούς και απόπειρα σωματικής βλάβης κατά 13 αστυνομικών με συνολική ποινή φυλάκισης 26 μήνες με τριετή αναστολή. Τρεις αθωώθηκαν.

Είναι η πρώτη φορά που τιμωρούνται πρόσφυγες και παράνομοι μετανάστες, έστω με συμβολικές ποινές, έστω και αν για τα αδικήματα του εμπρησμού, δεν τιμωρήθηκε κανένας.

Άσκησαν έφεση και λόγω της προφυλάκισης τους από τις 18/7/2017 θα αφεθούν ελεύθεροι.

Η Εισαγγελέας Σπυριδούλα Σταυράτη πρότεινε αντίθετα την αθώωση των 32 για τα αδικήματα του εμπρησμού, της αντίστασης κατά της αρχής και της φθοράς ιδιοκτησίας· αφού κανένας μάρτυρας κατηγορίας δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει κάποιον συγκεκριμένα που να προχώρησε στα παραπάνω αδικήματα, αν και ο καταυλισμός κάηκε ολοκληρος.

Το δικαστήριο, με Πρόεδρο της Πρόεδρο Πρωτοδικών Χίου Μαρία Τομπάζη έκανε δεκτά αρκετά ελαφρυντικά για τους κατηγορούμενους μειώνοντας την αρχική πρόταση ποινής των 83 μηνών (δηλαδή 4 μήνες για κάθε πρόκληση τραυματισμού και 3 μήνες για κάθε απόπειρα τραυματισμού).

Στον εμπρησμό, καταστράφηκε πάνω από 60% των εγκαταστάσεών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεκάδες στρέμματα γύρω από το κέντρο της Μόριας κατακάηκαν από την χθεσινή πυρκαγιά και οι κάτοικοι της περιοχής είναι πλέον έξαλλοι, απαιτώντας την άμεση αποσυμφόρηση του hot spot.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.