Συνελήφθη 45χρονος δύτης για αρχαιοκαπηλία – Είχε ανασύρει 131 αρχαιότητες από το βυθό του Ιονίου

Συνελήφθη 45χρονος δύτης για αρχαιοκαπηλία – Είχε ανασύρει 131 αρχαιότητες από το βυθό του Ιονίου

Συνολικά 131 αρχαιότητες κατάφερε να ανασύρει ένας 45χρονος δύτης στο Ιόνιο Πέλαγος ανοιχτά της Ηγουμενίτσας. Τελικά, εντοπίστηκε από τον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη, ο οποίος δρούσε σε συνεργασία με την Ασφάλεια Ιωαννίνων.

Κατά την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στην κατοικία του 45χρονου δύτη, όπου οδηγήθηκαν με πληροφορίες του κ. Τσούκαλη και των συνεργατών του Γιώργου Μανίκα και Φώντα Βρόσγου, κατασχέθηκαν δέκα χάλκινα νομίσματα Ελληνιστικών χρόνων, δύο χάλκινα Ρωμαϊκά νομίσματα, άλλα επτά χάλκινα πιθανόν Ελληνιστικών ή Ρωμαϊκών χρόνων και ακόμη οκτώ χάλκινα και αργυρά νομίσματα.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας ακέραιος οξυπύθμενος αμφορέας του 4ου ή 3ου π.Χ. αιώνα και άλλα 103 αρχαία αντικείμενα των Ελληνιστικών και Ύστερων Ελληνιστικών, των Ρωμαϊκών και Ύστερων Ρωμαϊκών και των Βυζαντινών ή Μεταβυζαντινών χρόνων.

Μεταξύ αυτών, βρέθηκαν τμήματα αμφορέων, αμφορίσκων, προχόων, λεκανίδες, φιάλες, μυροδοχεία, βαρίδια διχτυών, χύτρες, κουμπιά και άλλα σκεύη. Όλα παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας για χρονολόγηση και αξιολόγηση, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί αν ο 45χρονος δρούσε μόνος ή είχε συνεργούς και αν εμπορευόταν τις αρχαιότητες που έφερνε στην επιφάνεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο μεταξύ, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας που του άσκησε δίωξη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν ακόμη δυο συσκευασίες με αποσπάσματα ακατέργαστη κάνναβη βάρους 5,7 γραμμαρίων η μία και με σπόρους κάνναβης η άλλη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.