ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κατάσταση πολιορκίας: Ανατολική Αττική, Κινέτα & Κάλαμος στις φλόγες – Φόβοι για νεκρούς

Κατάσταση πολιορκίας: Ανατολική Αττική, Κινέτα & Κάλαμος στις φλόγες – Φόβοι για νεκρούς

Πάνω από 600 σπίτια έχουν καεί στις τρεις μεγάλες πυρκαγιές που έχουν κυκλώσει την Αττική: Κάπου 400 σπίτια στην Κινέτα, σε μια πυρκαγιά που ξεκίνησε από την βορειοδυτική πλευρά του οικισμού, 160 σπίτια στο Μάτι (καίγεται Νέος Βουτζάς, Μάτι και Αγιος Ανδρέας), και περίπου 35-50 σπίτια στον Κάλαμο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η φωτιά μπήκε μέσα στη Ραφήνα και στις φλόγες έχει παραδοθεί μια πολυκατοικία

Χιλιάδες και επιβάτες οδηγοί στην Εθνική Οδό, στην Κινέτα, είναι εγκλωβισμένοι, κάπου 300 κάτοικοι σε διάφορες πλευρές της πυρκαγιάς στο Νέο Βουτζά, το Μάτι κλπ. και δεκάδες στον Κάλαμο περικυκλώνονται από την φωτιά.

Δεκάδες σπίτια και αυτοκίνητα κάηκαν στο Μάτι Ραφήνας. Δεξιά και αριστερά της λεωφόρου Μαραθώνος η πύρινη λαίλαπα καίει τα πάντα.

Στην περιοχή της Ραφήνας το μέτωπο της φωτιάς είναι δέκα χιλιόμετρα!

Είναι πραγματικά θαύμα το ότι δεν υπάρχουν ανθρώπινα θύματα αν και ο δήμαρχος Ραφήνας Β.Μπουρνούς, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι «Υπάρχουν φόβοι για νεκρούς και σίγουρα έχουμε πολλούς τραυματίες με εγκαύματα».

Ας ελπίσουμε ότι η καταστροφή θα περιοριστεί σε υλικά επίπεδα.

Ασθενείς βρπχές πέφτουν αυτή την στιγμή στην ανατολική Αττική.

Εικόνες και βίντεο που έχουν «ανέβει» στα social media παρουσιάζουν μία ανεξέλεγκτη κατάσταση, καθώς η πύρινη λαίλαπα περνάει μέσα από τον οικισμό Μάτι, ενώ οι καπνοί έχουν καλύψει τον ουρανό.

Η φωτιά μπήκε στη Ραφήνα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.