Πάνω από 24 οι νεκροί στην Ραφήνα – 2 μάνες κάηκαν με τα παιδιά τους – Πολλοί πνίγηκαν! (upd 9)

Πάνω από 24 οι νεκροί στην Ραφήνα – 2 μάνες κάηκαν με τα παιδιά τους – Πολλοί πνίγηκαν! (upd 9)

Πάνω από 24 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στις πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Αττική, σύμφωνα με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ.Τζανακόπουλου και ανάμεσά τους βρίσκονται παιδιά και βρέφη.

Ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να ξεπεράσει και τους 25, αφού αγνοούνται δεκάδες άτομα ακόμα, τα οποία δεν έχουν δώσει σημεία ζωής, ενώ ο οικισμός Μάτι είναι συνολικά καμένος και δεν υπάρχει περίπτωση να έχει σωθεί κάποιος που δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί.

Ηδη τρεις ενήλικες κι ένα παιδί βρέθηκαν να επιπλέουν πεθαμένοι, στα ανοικτά της Ραφήνας, στην θάλασσα της οποίας είχαν πέσει για να κολυμπήσουν στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα. Και τελικά, πνίγηκαν!

Αλλες δύο μητέρες βρέθηκαν καμένες με τα δύο παιδιά τους σε πολυκατοικία στον οικισμό, σε στάση προστατευτική για τα παιδιά τους που είχαν καεί στην αγκαλιά τους…

Υπάρχουν ακόμα 104 τραυματίες, εκ των οποίων 16 παιδιά. Διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ είναι 11 τραυματίες.

Επίσης οκτώ πτώματα έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι της Ραφήνας, ενώ νωρίτερα ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Νίκος Παπαευσταθίου επιβεβαίωσε πως οι δύο πρώτοι νεκροί έχουν μεταφερθεί στο «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο.

Το πρώτο θύμα, βρέθηκε απανθρακωμένο στην μέση του δρόμου (φωτό αρχείου) και δεύτερη βρέθηκε απανθρακωμένη μια γυναίκα στο καμμένο σπίτι της-και οι δύο στο Νέο Βουτζά της Ραφήνας. Μία 14χρονη ήταν η τρίτη νεκρή που περισυλλέχθηκε στην θάλασσα.

Δυστυχώς, ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες μιλούν για ακόμη περισσότερους νεκρούς, ειδικά στον οικισμό Μάτι ο οποίος έχει καεί συνολικά.

Οποιο αυτοκίνητο υπήρχε στον οικισμό σταθμευμένο, έχει καεί. Το Μάτι ως οικισμός δεν υπάρχει πλέον.

Ατυχώς επιβεβαιώθηκαν οι αναφορές που μετέδωσε από ενωρίς το pronews.gr ότι κινδύνευαν να πνιγούν οι αποκλεισμένοι στις παραλίες, καθώς μέσα στον πανικό τους βουτούσαν στην θάλασσα και ενώ στην περιοχή έπνεαν άνεμο της τάξης των επτά μποφόρ!

Το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον οι τέσσερις να είναι πνιγμένοι και δεκάδες σκάφη να ερευνούν την θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας και να περισυλλέγουν ζωντανούς και πνιγμένους.

Στο λιμάνι της Ραφήνας εξελίσσονται τραγικές σκηνές, καθώς συγγενείς και φίλοι όλων όσων είχαν εγκλωβιστεί και έπεσαν στην θάλασσα, έχουν μαζευτεί στις προβλήτες του λιμανιού και περιμένουν να ξαναδούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Μέχρι στιγμές έχουν περισυλλεχθεί περί τα 90 (!) άτομα που είχαν βουτήξει στην θάλασσα και δεκάδες άλλα αγνοούνται.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, ΚΑΤ, Αττικό και Σισμανόγλειο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.