Δήμαρχος Πεντέλης: «Η ΔΕΗ έφερε την καταστροφή» – Και στην Κινέτα η ΔΕΗ έφερε τον όλεθρο

Δήμαρχος Πεντέλης: «Η ΔΕΗ έφερε την καταστροφή» – Και στην Κινέτα η ΔΕΗ έφερε τον όλεθρο

Από κομμένο καλώδιο της ΔΕΗ πιστεύει ότι ξεκίνησε η πυρκαγιά, ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική.

«Ήμουν ο πρώτος που πήγα στο Νταού Πεντέλης. Είδα κομμένο καλώδιο της ΔΕΗ κάτω. Από εκεί πιστεύω ότι ξεκίνησαν όλα» εκτίμησε ο Δημήτρης Στεργίου.

«Στην Αττική όπου τα δάση είναι σε οικιστικές περιοχές, πρέπει να δίνεται προτεραιότητα στον άνθρωπο και τις περιουσίες και μετά στο δάσος», συνέχισε.

«Άστο να κάψει ό,τι θέλει, αρκεί να μην πεθάνει άνθρωπος» είπε χαρακτηριστικά. «Ήμουν ο πρώτος που πήγα στο Νταού Πεντέλης. Είδα κομμένο καλώδιο της ΔΕΗ κάτω. Από εκεί πιστεύω ότι ξεκίνησαν όλα» είπε.

Μίλησε για άριστη συνεργασία και άμεση επέμβαση από τον Τόσκα, σημείωσε ωστόσο ότι «διαχρονικά ως κράτος πάσχουμε από έλλειψη συντονισμού».

Αναφορικά με την απουσία του Δήμαρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη από τις πυρκαγιές είπε ότι «οι δήμαρχοι αντικατοπτρίζουν τους πολίτες».

«Η χώρα δεν έχει χωροταξική πολιτική. Όποιος θέλει φτιάχνει ένα σπίτι και μετά εντάσσεται στο σχέδιο πόλης» υπογράμμισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ζήτημα είναι ότι και στην Κινέτα οι έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα της εκκίνησης της πυρκαγιάς του ολέθρου από σπινθήρα που προκλήθηκε από… την ΔΕΗ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.