ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πεδίο μάχης για την υπεράσπιση της Μακεδονίας η Θεσσαλονίκη – Πολίτες επιτίθενται κατά κύματα στις δυνάμεις ασφαλείας

Πεδίο μάχης για την υπεράσπιση της Μακεδονίας η Θεσσαλονίκη – Πολίτες επιτίθενται κατά κύματα στις δυνάμεις ασφαλείας

Mε συνεχείς επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας, εκατοντάδες πολίτες ζητούν να διακοπεί η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Μακεδονία στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.

Η ατμόσφαιρα παραμένει αποπνικτική, με τις γύρω οδούς να θυμίζουν πεδίο μάχης.

Oι οδοί Αγγελάκη και Τσιμισκή, στην Πλατεία της ΧΑΝΘ, όπου έχουν επεκταθεί τα επεισόδια, έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης, μεταξύ των πολιτών και των δυνάμεων ασφαλείαςπου είχαν ξεκινήσει νωρίτερα έξω από την πύλη της ΔΕΘ.

Οι Θεσσαλονικείς πετούν πέτρες και αντικείμενα ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη ρίψη χημικών για να απωθήσουν το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί για την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Μακεδονικό: Τα οφέλη της συμφωνίας και οι προοπτικές στα Βαλκάνια» που πραγματοποιείται στον χώρο της ΔΕΘ.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε τρεις προσαγωγές.

Ολα ξεκίνησαν όταν εκατοντάδες άτομα, με συνθήματα κυρίως κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, περικύκλωσαν τη Δευτέρα το απόγευμα το συνεδριακό κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου διεξήχθη η ημερίδα για το Μακεδονικό.

Λίγο αργότερα η κατάσταση αγρίεψε, καθώς στο σημείο έσπευσαν οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της αστυνομίας, για να ακολουθήσουν μάχες και κλεφτοπόλεμος μέχρι αργά το βράδυ στο κέντρο της πόλης.

Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να μπουν στο συνεδριακό χώρο, αλλά βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις κλειστές πόρτες και τις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι άνδρες των οποίων δεν επέτρεψαν την είσοδο των πολιτών, που κρατούσαν ελληνικές σημαίες. Παρόλα αυτά, οι συγκεντρωμένοι δεν πτοήθηκαν, φωνάζοντας πολλές φορές το σύνθημα: «Μαλ…, αρχ…, Μηταφίδη».

Στην ημερίδα μιλούσαν επίσης ένας καθηγητής Πανεπιστημίου και άλλοι «ειδικοί» επί του μακεδονικού ζητήματος που ανέφεραν πόσο «υπέροχα» θα περάσουμε ώρα που εκχωρήσαμε την Μακεδονία στα Σκόπια.

Λίγο πριν τις 19:30 το απόγευμα, στο σημείο έφτασαν οπαδοί του ΠΑΟΚ με μηχανές και συγκρούστηκαν με τις διμοιρίες των ΜΑΤ, σπάζοντας την κεντρική σιδερόπορτα. Αμέσως μετά ξεκίνησε πετροπόλεμος, ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίας αντέδρασαν με χημικά.

Μετά τις 8 το απόγευμα, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στους δρόμους της πόλης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά οχήματα υπέστησαν ζημιές. Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών, ενώ οι αστυνομικοί εκτόξευσαν δεκάδες δακρυγόνα και χημικά εναντίον τους.

Νέος γύρος επεισοδίων ξέσπασε πριν τις 9 σε ολόκληρη την περιοχή γύρω από τη νότια πύλη της ΔΕΘ και πιο συγκεκριμένα στις οδούς Τσιμισκή και Αγγελάκη, μετά την απόπειρα των αστυνομικών να προχωρήσουν σε προσαγωγές αυτών που συμμετάσχουν στα επεισόδια.

Οι αστυνομικοι προχώρησαν σε τουλάχιστον τέσσερις προσαγωγές.

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες μπήκαν στα πάρκα και στα γύρω στενά και από εκεί προσπάθησαν να εισβάλλουν από κάθε σημείο στους χώρους της ΔΕΘ όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα οφέλη της συμφωνίας για το όνομα των Σκοπίων με καθαρό σκοπό να ξυλοφορτώσουν τους «ειδικούς».

Από τις 8 το απόγευμα είναι κλειστή ολόκληρη οι Τσιμισκή και οι γύρω δρόμοι, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις, στα επεισόδια συμμετέχουν τουλάχιστον 1.000 άτομα.

Όσον αφορά τους ομιλητές, η αστυνομία οργάνωσε ολόκληρο σχέδιο προκειμένου να φυγαδευτούν, καθώς έξω από τις κύριες εξόδους, η κατάσταση ήταν τεταμένη.

Μία ακόμη προσαγωγή διαδηλωτή σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα από αστυνομικούς των ΜΑΤ, στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Θεσσαλονίκη. \

Πρόκειται για νεαρό άτομο, που συμμετείχε στα εκτεταμένα επεισόδια, που σημειώνονταν για αρκετές ώρες έξω από τη ΔΕΘ, όπου διεξαγόταν εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα οφέλη της συμφωνίας των Πρεσπών.

Νωρίτερα είχαν πραγματοποιηθεί δύο ακόμη συλλήψεις νεαρών και μία προσαγωγή νεαρής. Λίγο μετά τις 1ο το βράδυ, η ένταση εκτονώθηκε και τα επεισόδια έληξαν.

Ακολουθεί το βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που οι άντρες της αστυνομίας σέρνουν κυριολεκτικά έναν διαδηλωτή και τον συλλαμβάνουν νωρίτερα το απόγευμα, έξω από το εκθεσιακό κέντρο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.