Επίσκεψη στο Ισραήλ για τον Α/ΓΕΝ – Στο επίκεντρο η άσκηση «ΝΗΡΙΗΣ 17» (φωτό)

Επίσκεψη στο Ισραήλ για τον Α/ΓΕΝ – Στο επίκεντρο η άσκηση «ΝΗΡΙΗΣ 17» (φωτό)

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από την Κυριακή 22 έως την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του Rear Admiral Eli Sharvit.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με τον ομόλογό του και συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Μεταξύ των σημαντικότερων θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η συμμετοχή μονάδων του Ισραηλινού Ναυτικού στην άσκηση «ΝΗΡΙΗΣ 17» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία προγραμματίζεται να διεξαχθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο, καθώς και η περαιτέρω αναβάθμιση της διμερούς συνεργασίας σε πολλούς τομείς, κυριότερος εκ των οποίων είναι αυτός των υποβρυχίων.

Ο Αρχηγός ΓΕΝ είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τη Ναυτική Βάση της Χάιφα και ξεναγήθηκε στο υποβρύχιο INS TANIN, τύπου DOLPHIN II. Στη συνέχεια συμμετείχε σε ολιγόωρο πλου με την κορβέτα INS EILAT, τύπου SAAR 5, στις προσβάσεις του λιμένα της Χάιφα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Αρχηγός ΓΕΝ απέτισε φόρο τιμής στο μνημείο Ολοκαυτώματος “Yad VaShem”, όπου κατέθεσε στεφάνι και ξεναγήθηκε στο μουσείο του.

Επίσης, επισκέφθηκε εταιρείες της ισραηλινής αμυντικής βιομηχανίας και ενημερώθηκε για τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις.

Επιπλέον, ο Αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ελλάδας στo Ισραήλ κ. Κωνσταντίνο Μπίκα και επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου συναντήθηκε με τον πατριαρχικό Επίτροπο Πανιερώτατο Μητροπολίτη Καπιτωλιάδος κ. Ἡσύχιο, λόγω απουσίας της Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεοφίλου Γ’.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.