ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Φορτηγό πλοίο έπεσε επάνω σε ρωσικό αποβατικό πλοίο στο Αιγαίο

Φορτηγό πλοίο έπεσε επάνω σε ρωσικό αποβατικό πλοίο στο Αιγαίο

Φορτηγό πλοίο με σημαία Σιέρρα Λεόνε έπεσε επάνω σε “ρωσικό πολεμικό πλοίο” (δεν διευκρινίζετε η κλάση, ούτε το είδος του πολεμικού πλοίου), στο Αιγαίο και ενώ αυτό έπλεε με κατεύθυνση την Μαύρη Θάλασσα, αναφέρουν ρωσικές πηγές.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το ΠΝ, έξω από τη Ρόδο, το πλοίο «Orka-2» με σημαία Σιέρρα Λεόνε εμβόλισε το ρωσικό αποβατικό πλοίο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, «Yamal» 156 κλάσης Ropucha..

Kανείς δεν τραυματίστηκε και τα δύο πλοία συνέχισαν κανονικά την πορεία τους είπε ο εκπρόσωπος του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, Viacheslav Trukhachev.

Σύμφωνα με το Reuters που αναπαράγει ρωσικά ΜΜΕ το ρωσικό πολεμικό πλοίο, ανήκει στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας, υπέστη ελαφρές ζημιές και έχει επιστρέψει στο λιμάνι της Σεβαστούπολης στην ρωσική Κριμαία.

Το πλοίο ανήκε στην δύναμη του ρωσικού Στόλου Μεσογείου.

«Στις 30 Δεκεμβρίου, στις 7 a.m. καθώς το πολεμικό μας πλοίο περνούσε το Στενό Καρπάθου 9-10 μίλια έξω από το νησί της Ρόδου, το Orka 2 με σημαία Σιέρρα Λεόνε που κουβαλούσε φορτίο από Αίγυπτο προς Τουρκία συγκρούστηκε με το αποβατικό του Στόλου της Μαύρης Θάλασσα «Yamal» στο Αιγαίο με πορεία από Μεσόγειο προς Σεβαστούπολη» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Νότιας Στρατιωτικής Διοίκησης Διοικητής Vyacheslav Trukhachev

«Η σύγκρουση οφείλεται αποκλειστικά στο πλοίο «Orka 2″ το οποίο παραβίασε τους Διεθνείς Κανόνες Αποτροπής συγκρούσεων στη Θάλασσα (COLREG-72)»

Ο Ρώσος διοικητής συνεχισε:

«Το πλοίο «Οrka 2″ ακολουθούσε μια παράλληλη πορεία όταν ξαφνικά άλλαξε εντελώς πορεία προς τα δεξιά γεγονός που προκάλεσε τη σύγκρουση με το αποβατικό μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tέλος, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι η Ρωσία πραγματοποίησε διαμαρτυρία για το ναυτικό περιστατικό στις αρμόδιες αρχές περιγράφοντας όλες τις συνθήκες της σύγκρουσης ενώ ζήτησε να αναληφθούν όλες οι απαιτούμενες δράσεις για να καλυφθεί η ζημιά από τον υπαίτιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.