Η αστυνομία του Βελγίου εντόπισε ποιοι απειλούν Τούρκους φυγάδες

Η αστυνομία του Βελγίου εντόπισε ποιοι απειλούν Τούρκους φυγάδες

Σύμφωνα με το stockholmcf.org η βελγική αστυνομία διαπίστωσε ότι η διεύθυνση IP, από την οποία αποστέλλονταν απειλητικά μηνύματα σε Τούρκους δημοσιογράφους , ανήκει στην τουρκική πρεσβεία στις Βρυξέλλες!

Η Het Laatste Nieuws (HLN), μιας από τις πιο έγκυρες εφημερίδες στο Βέλγιο, αναφέρει σε ρεπορτάζ της ότι οι διευθύνσεις IP των απειλητικών μηνυμάτων “δείχνουν” την τουρκική πρεσβεία στις Βρυξέλλες. Το γραφείο του εισαγγελέα που διενήργησε την έρευνα επιβεβαίωσε επίσης τις πληροφορίες.

Ο Selçuk Gültaşlı, οι ανταποκριτές Ríza Doğan, Mete Öztürk, Salih Karaca και Selim Eryaman ήταν μεταξύ των στόχων από χρήστες twitter με τα ονόματα «Veysel Filiz» και «Selim Güzel.» Ο Veysel Filiz αποδείχτηκε ότι είναι ο σύμβουλος Τύπου της τουρκικής πρεσβείας.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Rıza Doğan υπέβαλε μήνυση σχετικά με τους λογαριασμούς Twitter, μέσω των οποίων δεχόταν απειλές.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και ενάμιση χρόνο. Η έρευνα της βελγικής αστυνομίας επικεντρώθηκε στους λογαριασμούς Selim Güzel (@selimguzel_FC) και στον Veysel Filiz, σύμβουλο Τύπου της Πρεσβείας.

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα , η Αστυνομία του Zaventem ενημέρωσε τον Rıza Doğan πριν από μερικές εβδομάδες.

Αναφέρεται επίσης ότι το γραφείο του εισαγγελέα αντιμετώπισε δυσκολίες καθώς η έρευνα είχε να κάνει με διπλωμάτες. Ως εκ τούτου, η έρευνα προχώρησε πολύ αργά τους τελευταίους μήνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Jeroen Bosaert, ο δημοσιογράφος που υπογράφει το ρεπορτάζ κάλεσε την τουρκική πρεσβεία και ζήτησε πληροφορίες. Ζήτησε από τους αξιωματούχους της Πρεσβείας να τον φέρουν σε επαφή με Selim Güzel. Αλλά έλαβε απάντηση ότι δεν γνώριζαν κανέναν με αυτό το όνομα .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.