ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ολική ρήξη: Οι ΗΠΑ αρνούνται να στείλουν εκπαιδευτές στην Τουρκία για τα F-16 – Τι θα γίνει με τα F-35;

Ολική ρήξη: Οι ΗΠΑ αρνούνται να στείλουν εκπαιδευτές στην Τουρκία για τα F-16 – Τι θα γίνει με τα F-35;

Σε ολική ρήξη φαίνεται πως οδηγούνται ΗΠΑ και Τουρκία καθώς οι Αμερικανοί αρνήθηκαν να στείλουν εκπαιδευτές για μαχητικά F-16 στην προσπάθεια του Ρ.Τ.Ερντογάν να γεμίσει το κενό που ο ίδιος δημιούργησε στην ΤΗΚ (τουρκική Αεροπορία) αποτάσσοντας και φυλακίζοντας εκατοντάδες πιλότους ως «γκιουλενιστές»

Η άρνηση αυτή έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία καθώς σε ένα χρόνο θα παραληφθούν από την Τουρκία τα πρώτα F-35 κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει σοβαρό ζήτημα και στην εκπαίδευση πιλότων και στο νέο μαχητικό καθώς οι ΗΠΑ θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα στον Ρ.Τ.Ερντογάν ότι δεν θα τον ανέχονται αιωνίως.

Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις επιχειρούν να αυξήσουν τον αριθμό των πιλότων των μαχητικών τους μετά την εκκαθάριση που έλαβε χώρα σε αυτές από τις 15 Ιουλίου του 2016 με το αποτυχημένο τουρκικό πραξικόπημα

Τότε υπενθυμίζεται ότι 25 πιλότοι πέταξαν με F-16 και 11 από αυτούς βομβάρδισαν στρατηγικά σημεία.

Μετά το πραξικόπημα αυτό «αποκαλύφθηκε» ότι ένας σημαντικός αριθμός ακόλουθων του έχοντος την έδρα του στις ΗΠΑ, ισλαμιστή ιερέα Fehullah Gülen, είχε διεισδύσει στην ΤΗΚ και έτσι αποτάχθηκαν 1752 στελέχη με κατεπείγουσες διαδικασίες

Από αυτά τα στελέχη 300 με 350 ήταν πιλότοι μαχητικών και έτσι ο λόγος πιλότων-μαχητικών μειώθηκε στο 1/0.8, ενώ έπρεπε να είναι 1/1.5.

Η ΤΗΚ διαθέτει 240 μαχητικά του τύπου

Η τουρκική κυβέρνηση επιχειρώντας να αυξήσει τον αριθμό των πιλότων αναζητάει εκπαιδευτές F-16 στο εξωτερικό και το Πακιστάν ήταν η μόνη χώρα που αποδέχθηκε το τουρκικό αίτημα

Όμως οι ΗΠΑ «πάτησαν πόδι» στην πρόθεση αυτή του Πακιστάν βασιζόμενες στην συμφωνία απόκτησης υλικού, διατήρησης και εκπαίδευσης με βάση την οποία τρίτες χώρες πρέπει να πάρουν την αμερικανική έγκριση

Μετά την άρνηση και του Πακιστάν η Άγκυρα επανήλθε στο αίτημά της προς τις ΗΠΑ για να εισπράξει εκ νέου ένα μεγαλοπρεπές «όχι» από το Πεντάγωνο το οποίο δήλωσε ότι «δεν υπάρχει κάνενα πρόγραμμα όσον αφορά την εκπαίδευση πιλότων στο εξωτερικό»

«Εάν τους στείλετε εδώ μπορούμε να τους εκπαιδεύσουμε στις ΗΠΑ» ήταν η αμερικανική απάντηση ενώ η Άγκυρα επέμεινε στο να λάβει χώρα η εκπαίδευση στις βάσεις της στην Τουρκία με τους συγκεκριμένους γεωγραφικούς όρους

Σημειώνεται ότι σε ένα πρωτοφανή από επιθετικότητα λόγο κατά των ΗΠΑ και με εμφανή την προσπάθεια επίδειξης ισχύος της «νέας Τουρκίας» εμφανίστηκε σε ομιλία του για την 95η επέτειο της νίκης των τουρκικών δυνάμεων στη Μάχη του Σαγγάριου ή αλλιώς Μάχη του Αφιόν Καραχισάρ, στην αναχαίτιση δηλαδή της μεγάλης ελληνικής επίθεσης με τελικό στόχο την κατάληψη της Άγκυρας.

Η ημέρα της νίκης, όπως την ονομάζουν οι Τούρκοι γιορτάζεται στις 30 Αυγούστου κάθε χρόνο με καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ και σειρά άλλων εκδηλώσεων.

Μπροστά στο φωταγωγημένο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, ο Ερντογάν επιτέθηκε με σφοδρότητα σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε από τις ΗΠΑ να μην εξοπλίζουν τους Κούρδους του ΡΚΚ και του YPG: «Όλες οι επιλογές για την περιοχή είναι στο τραπέζι. Βλέπουμε το πραγματικό πρόσωπο του παιχνιδιού που παίζουν χρησιμοποιώντας τις τρομοκρατικές οργανώσεις» είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.