Οργισμένος ο Ρ.Τ.Ερντογάν με την απόφαση του Ν.Τραμπ: «Η Ουάσιγκτον παράσχει όπλα στην YPG»

Οργισμένος ο Ρ.Τ.Ερντογάν με την απόφαση του Ν.Τραμπ: «Η Ουάσιγκτον παράσχει όπλα στην YPG»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη με αφορμή την 72η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, μίλησε με θυμό για την απόφαση της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ να ακυρώσει την παραγγελία οπλισμού για την προεδρική του φρουρά. Ο κ. Ερντογάν παραχώρησε συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PBS.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε ιστοσελίδα, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί με τον ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας την Πέμπτη, εκτός απροόπτου βέβαια. Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν: Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι η διοίκηση Τραμπ απέσυρε την πρόταση για την πώληση όπλων, είπε και υπενθύμισε ότι η Ουάσιγκτον παράσχει όπλα στην YPG, το συριακό βραχίονα της διαμελιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης PKK.

«Τη στιγμή που εμείς δεν μπορούμε με τα λεφτά μας να αγοράσουμε όπλα από εσάς, γιατί εσείς δίνετε δωρεάν αυτά τα όπλα σε αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις», ρώτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Και εμείς ως στρατηγικοί εταίροι λυπούμαστε επειδή μένουν αναπάντητα αυτά τα ερωτήματα μας», δήλωσε θυμωμένος. Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών χθες απέσυρε από το Κογκρέσο την πρόταση που είχε καταθέσει νωρίτερα για την πώληση όπλων. Κατά την επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσιγκτον στις 16 Μαΐου σημειώθηκε ένταση μεταξύ σωματοφυλάκων του Προέδρου της Δημοκρατίας και μιας ομάδας υποστηρικτών τρομοκρατικής οργάνωσης που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν διαδήλωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ερντογάν είχε επικρίνει επίσης την απόφαση για τη δίωξη μελών της υπηρεσίας ασφαλείας του που λήφθηκε στις 30 Αυγούστου και είχε σημειώσει ότι «αποτελεί μια σκανδαλώδης απόδειξη του τρόπου λειτουργίας της αμερικανικής δικαιοσύνης» Ο Τραμπ βλέπει Ερντογάν εν μέσω κυρώσεων: Σταμάτησε η ενίσχυση της τουρκικής προεδρικής φρουράς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.