ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Υπουργός Άμυνας Τουρκίας: «Τον Ιανουάριο του 2019 παραλαμβάνουμε τους S-400 – Ξεκινά η παραγωγή 500 αρμάτων Altay»!

Υπουργός Άμυνας Τουρκίας: «Τον Ιανουάριο του 2019 παραλαμβάνουμε τους S-400 – Ξεκινά η παραγωγή 500 αρμάτων Altay»!

Σε δεκατέσσερις μήνες από σήμερα, τον Ιανουάριο του 2019 θα παραδοθούν στην Τουρκία τα πρώτα αντιαεροπορικά συστήματα μακρού βεληνεκούς S-400, ενώ αποκάλυψε ότι την περασμένη Παρασκευή 17/04 η κατατέθηκαν προσφορές από τρεις εταιρείας για την παραγωγή 500 αρμάτων μάχης Altay εγχώριας παραγωγής, εκ των οποίων 250 άρματα θα κατασκευαστούν άμεσα και τα υπόλοιπα θα είναι οption.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Νουρετίν Τσανικλί έδωσε για πρώτη φορά δημοσίως ημερομηνία για την τελική παράδοση ρωσικού πυραυλικού συστήματος στην χώρα του και δήλωσε σχετικά στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ:

«Υπογράφηκε σύμφωνο με την Ρωσία για την προμήθεια των συστημάτων S-400. Το ένα σύστημα θα αποκτηθεί άμεσα στις αρχές του 2019 από τα ρωσικά αποθέματα. Συνολικά, στα πλαίσια της συμφωνίας θα αποκτηθούν δυο συστήματα S-400».

Όταν παραληφθούν αυτά τα συστήματα, η χώρα μας θα έχει εξασφαλίσει σημαντικές δυνατότητες αεράμυνας. Η λύση αυτή, που προορίζεται να καλύψει μια άμεση ανάγκη, δεν θα επηρεάσει τη δέσμευσή μας για την ανάπτυξη των δικών μας συστημάτων» είπε.

Ο Τσανικλί είπε ακόμη πως η Τουρκία είναι επίσης σε συνομιλίες με τη γαλλοϊταλική κοινοπραξία EUROSAM σχετικά με την ανάπτυξη των δικών της αμυντικών συστημάτων μακρού βεληνεκούς, μετά την υπογραφή μνημονίου για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών σε αμυντικά προγράμματα.

«Με το εν λόγω μνημόνιο, τουρκικές, γαλλικές και ιταλικές εταιρείες έχουν αρχίσει συνεργασία για την ταυτοποίηση, ανάπτυξη, παραγωγή και χρήση μιας πιο προηγμένης έκδοσης του SAMP-T (πυραυλικό σύστημα) σε μια κοινή κοινοπραξία» είπε.

Για τα Altay είπε ότι «Ξεκινά άμεσα η παραγωγής τους. Σε ένα χρόνο το αργότερο, θα έχουμε το πρώτο άρμα σε υπηρεσία. Η παραγγελία για 500 άρματα έχει δοθεί. Τα 250 θα κατασκευαστούν άμεσα και τα υπόλοιπα 250 σε δεύτερη παρτίδα».

Ο κ. Τζανικλί αναφέρεται και στο πρόσφατο σκάνδαλο που δημιούργησε ένταση στις σχέσεις Τουρκίας-ΝΑΤΟ. Πριν από λίγες ημέρες, σε νατοϊκή άσκηση στην Νορβηγία, φωτογραφίες του Ατατούρκ και του Τούρκου προέδρου είχαν τοποθετηθεί στο εχθρικό στρατόπεδο.

Η Τουρκία αντιδρώντας σε αυτήν την εξέλιξη είχε αποσύρει την συμμετοχή της από την άσκηση. Σχετικά με αυτήν την εξέλιξη, ο κ. Τζανίκλι δηλώνει ότι η χώρα του δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητη αυτήν την χειρονομία του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Τζανίκλι αναφέρεται και στις εξελίξεις που αφορούν το βόρειο κομμάτι της Συρίας. Ο ίδιος αναφέρει τα εξής: «Όπου υπάρχει το PKK/YPG υπάρχει απειλή. Θα χρησιμοποιήσουμε το δικαίωμα μας που προέρχεται από το διεθνές δίκαιο».

Τέλος, ο κ. Τζανίκλι αναφέρεται και στις εξελίξεις στον τουρκικό στρατό στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος. Δηλώνει ότι μέχρι σήμερα έχουν απομακρυνθεί από τον στρατό 8.750 άτομα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.