ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Κελάηδησε» ο Ζαράμπ: Ενέπλεξε Ερντογάν, υιό,Τούρκους υπουργούς και τον… Ρούντι Τζουλιάνι!

«Κελάηδησε» ο Ζαράμπ: Ενέπλεξε Ερντογάν, υιό,Τούρκους υπουργούς και τον… Ρούντι Τζουλιάνι!

Ο Ρ.Ζαράμπ ξεκίνησε να «κελαηδάει» όπως αναμένονταν και ήδη ενέπλεξε τον Τούρκο πρώην υπουργό των Εσωτερικών και των Οικονομικών Ζαφέρ Τσαλαγιάν επί κυβερνήσεων, στις οποίες πρωθυπουργός ήταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι δωροδοκήθηκε από τον ίδιο με 45 εκατομμύρια δολάρια για να γίνουν παράνομες συναλλαγές χρυσού με χρήματα, ώστε να μπορεί να γίνει εμπόριο πετρελαίου με το Ιράν, παρά τις επιβληθείσες κυρώσεις.

Έτσι ενέπλεξε και τον Ρ.Τ.Ερντογάν αλλά και τον υιό του Μπιλάλ.

«Τον δωροδόκησα με πάνω από 45 εκατομμύρια και μάλιστα, ο Ατίλα ήθελε να μοιραστούν τα κέρδη 50-50».

Η κατάθεσή του κράτησε πάνω από 4 ώρες!

«Πολλά εκατομμύρια ευρώ εσόδων από την πώληση ιρανικών υδρογονανθράκων προωθήθηκαν με αυτό τον τρόπο, μέσω λογαριασμών που κατείχαν διαφορετικοί πρωταγωνιστές στη Halkbank, προτού φθάσουν στο Ντουμπάι, συχνά υπό τη μορφή χρυσού που μεταφερόταν κρυφά με βαλίτσες από το Ιράν.

Ο Ατίλα είχε βοηθήσει στην πλαστογράφηση αυτού του παράνομου εμπορίου με τρόπο ώστε η ιρανική προέλευση των χρημάτων να μην μπορεί να εντοπιστεί από τις αμερικανικές τράπεζες»

Ο Ζαράμπ, προσέγγισε τον Εγεμέν Μπαγκίς, υπουργό ευρωπαϊκών υποθέσεω της Τουρκίας, για να τον βοηθήσει να φέρει σε πέρας συναλλαγές για λογαριασμό του Ιράν μέσω μιας άλλης τράπεζας, της Aktif Bank.

Η συγκεκριμένη τράπεζα ανήκει στον όμιλο Çalık, στον οποίο, μέχρι το 2015, διευθύνων σύμβουλος ήταν ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ, γαμπρός του Ερντογάν και νυν υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας. Φυσικά και ο Μπαγκίς πήρε «μπαξίσι» 1,5 εκατομμύριο ευρώ όπως είπε ο Ζαράμπ

Ο Ζαράμπ δεν έμεινε εκεί. Κατέβηκε από τη θέση του, πήγε στον ειδικό πίνακα και έκανε ένα ιδιαίτερα περίπλοκο σχεδιάγραμμα, στο οποίο εξηγούσε το πως δούλευε η διεθνής επιχείρησή του.

Αφού, λοιπόν, ξόδεψε μια ώρα εξηγώντας αυτά, ο δικαστής Μπέρμαν τον ρώτησε πόσα εβγαλε από αυτό. «Κάτι δισεκατομμύρια» απάντησε ο Ρεζά και όταν ο Μπέρμαν ρώτησε σε τι νόμισμα, γελώντας είπε ο Ζαράμπ «σε ευρώ».

Ο Ζαράμπ αποκάλυψε και το ρόλο που έπαιξαν ο πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζουλιάνι και ο πρώην Γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ, Μάικλ Μάκασεϊ.

Οι δυό τους βρέθηκαν ανάμεσα στις ντουζίνες δικηγόρων που είχε στη διάθεσή του ο Ζαράμπ, αλλά όπως αποκαλύφθηκε είχαν μία αποστολή.

Είχα στόχο να φέρουν εις πέρας, μία ανταλλαγή, μεταξύ του Ζαράμπ και κάποιου Αμερικανού, που κρατείται στις τουρκικές φυλακές, ώστε ο Ζαράμπ να καταλήξει να δικαστεί στην Τουρκία. Όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Θυμίζεται ότι όλα αυτά ήταν γνωστά από το 2013 όταν και είχε κλονιστεί η κυβέρνηση Ερντογάν και οι εμπλεκόμενοι υπουργοί, όπως ο Τσαλαγιάν, απλά παραιτήθηκαν.

Τηλεφωνικές υποκλοπές που είχαν δημοσιοποιηθεί τότε ενέπλεκαν απευθείας τον Ερντογάν και τον γιο του Μπιλάλ. Απλά βέβαια η κυβέρνηση Ερντογάν φρόντισε να εκδιώξει τους δικαστές και τους εισαγγελείς που τόλμησαν να προχωρήσουν σε τέτοιες «ανεξάρτητες» έρευνες

Έπειτα από εκτεταμένες διώξεις στην τουρκική αστυνομία και στο δικαστικό σώμα, ο Τσαγκλαγιάν και οι άλλοι εμπλεκόμενοι πρώην υπουργοί αθωώθηκαν από το τουρκικό κοινοβούλιο τον Ιανουάριο του 2015.

Μάλιστα τότε, για όσο επιτράπηκε αυτό στην τουρκική Δικαιοσύνη, είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον Μπιλάλ Ερντογάν, ο οποίος είχε διαφύγει στη Γεωργία, μετά την ειδοποίηση που έλαβε ότι τα τουρκικά δικαστήρια τον αναζητούν.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λόγω του σκανδάλου των δωροδοκιών στα οποία είχαν εμπλακεί μέλη του υπουργικού συμβουλίου, άλλαξε τότε δέκα υπουργούς!

Δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, παρουσίαζαντο γιο του, Μπιλάλ, εμπλεκόμενο σε σκάνδαλα διαφθοράς και κατάχρησης δημόσιου χρήματος.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ραντικάλ» ο εισαγγελέας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης του Μπιλάλ Ερντογάν ως αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό το προσωπικό κέρδος.

Αυτά το 2013! Και περί αυτών «σφυρίζει» σήμερα ο Ρ.Ζαράμπ

Τότε η Oda TV, στο Portal της, ανακοίνωνς ότι ο γιος του πρωθυπουργού, Μπιλάλ, έφυγε χωρίς διαβατήριο από την Τουρκία, πέρασε τα τουρκικά σύνορα στο Batum και πήγε στη Γεωργία για να διαφύγει τη σύλληψη.

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν δήλωνε ότι η οικογένειά του έχει γίνει στόχος των αντιπάλων του και θέλουν να την καταστρέψουν.

Την συνέχεια την γνωρίζουμε. Οι εισαγγελείς είχαν κακό τέλος και αποπέμφθηκαν με «δημοκρατικές διαδικασίες»

Στην τουρκική Βουλή χθες έγινε ο κακός χαμός παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ, ο οποίος έπειτα από σχετική ερώτηση κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP για προδοσία επειδή έστειλε εκπροσώπους στις ΗΠΑ, για να παρακολουθήσουν «τη δίκη σκευωρία»

Δύο βουλευτές του κόμματος του Ερντογάν και της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήλθαν στα χέρια κι επικράτησε ένταση. Ενώ αργότερα ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής συντάγματος Μουσταφά Σεντόπ είπε ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και στην Τουρκία, λέγοντας ότι κάποιοι έκλεισαν τα μάτια και άφησαν τον Ζαράμπ να φύγει και να πάει στις ΗΠΑ, κάτι το οποίο χαρακτήρισε προδοσία.

Σύμφωνα με τουρκικά ενημέρωσης, στο παρασκήνιο συζητείται ότι ο Ζαράμπ επειδή δεχόταν απειλές για τη ζωή του είχε ζητήσει προστασία από την κυβέρνηση Νταβούτογλου ωστόσο δεν του δόθηκε.

Οι ίδιες φήμες λένε ότι δέχτηκε τότε επίσκεψη από άντρες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και έκανε συμφωνία μαζί τους να πάει στις ΗΠΑ.

Ωστόσο ο επιχειρηματικός κόσμος ανησυχεί ακόμη περισσότερο γιατί η υπόθεση αυτή, πέραν από τις πιθανές πολιτικές επιπτώσεις στην Τουρκία, ενδέχεται να έχει και οικονομικές, επηρεάζοντας ακόμη περισσότερο την ισοτιμία της τουρκικής λίρας η οποία εδώ και μερικές βδομάδες κατρακυλάει συνεχώς.

Η αλήθεια όμως είναι άλλη. Σύντομα οι ΗΠΑ θα εμπλέξουν τον ίδιο τον Ρ.Τ.Ερντογάν. Δεν τον θέλουν, τον απεχθάνονται, θέλουν να ανατραπεί, τόσο απλά.

Γιατί το απεχθανονται; Απλουστατα διότι θέλει να κάνει την Τουρκία περιφερειακή υπερδύναμη και μπροστά στα τουρκικά συμφέροντα αδιαφορεί παντελώς για τα αμερικανικά.

Οι ΗΠΑ θέλουν στην εξουσία τους Κεμαλιστές που είναι «δικά τους ελεγχόμενα παιδιά». Όσοι έχουν απομείνει από αυτούς.

Το ζήτημα είναι, μπορούν οι ΗΠΑ να προκαλέσουν ζημιές στην Τουρκία όταν και επίσημα θα «δαιμονοποιήσουν» τον Ρ.Τ.Ερντογάν; Ναι μπορούν.

Η Τουρκία εξαρτάται από τις διεθνείς αγορές και το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα και ΔΕΝ διαθέτει την αυτάρκεια σε ενεργειακούς πόρους, ορυκτό πλούτο και τρόφιμα αλλά και το πλούσιο επιστημονικό, επιχειρηματικό δυναμικό της Ρωσίας για να ανταπεξέλθει σε σοβαρές κυρώσεις.

Στην Τουρκία ο Ρ.Τ.Ερντογάν κυβερνάει επί 14 συναπτά έτη; Γιατί; Επειδή έφτιαξε μεγάλη μεσαία τάξη.

Αυτό ακριβώς θα επιδιώξουν οι Αμερικανοί. Την συντριβή της και την πτώση του Ερντογάν διαμέσουν της πτωχοποίησης των οπαδών του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο διάβολος θα σας πιάσει από την γαστέρα» έλεγε ο Πατροκοσμάς και πάντα από εκεί ξεκινούν όλα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.